«Ναι μεν, αλλά…» για το Νοσοκομείο μας

Παρ, 16/04/2021 - 10:22
Σκυλίτσειο

Κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις… Τη μία όψη την κατέγραψα χτες και προχτές, όσον αφορά το Νοσοκομείο μας και τους γιατρούς του, και θα επανέλθω και αύριο με τα δικά σας σχόλια. Από φίλο αναγνώστη της στήλης (τα στοιχεία του στη διάθεσή μου) το παρακάτω  που ναι μεν συμφωνεί, με όλα όσα έγραψα, αλλά εκφράζει και μια άλλη παράμετρο για κάποια πράγματα που τεκταίνονται στο Νοσοκομείο μας:

«Δημήτρη καλή σου μέρα. Θέλω να σου πω ότι ειλικρινά χαίρομαι που τα πράγματα πηγαίνουν πολύ καλά με το θέμα της υγείας που πρόσφατα αντιμετώπισες. Επίσης, θέλω να σε συγχαρώ για τα άρθρα σου τόσο το χθεσινό και πολύ περισσότερο το σημερινό γιατί, το καλό πρέπει να λέγεται και γι' αυτούς τους ανθρώπους. Η αναγνώριση είναι πάρα πολύ σημαντική και η αλήθεια είναι ότι προσφέρουν πολύ περισσότερα από αυτό που αμείβονται. Οπότε, η δημόσια αναγνώριση και ο καλός λόγος πιστεύω ότι τους δίνει δύναμη και ώθηση να συνεχίσουν να κάνουν καλά αυτό που κάνουν.

Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα πυρήνες, κυρίως από παλιούς γιατρούς μέσα στο Νοσοκομείο της Χίου -ευτυχώς κανένας από αυτούς δεν αναφέρεται στο άρθρο σου- που δημιουργούν πολύ μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία του Νοσοκομείου και της νοσηλείας ασθενών. Αυτό οφείλεται, όπως έχω διαπιστώσει επανειλημμένως, σε προσωπικές κόντρες και έχει ως αποτέλεσμα ίντριγκες εις βάρος της υγείας των ανθρώπων και κυρίως της ψυχικής ταλαιπωρίας των συγγενών, που θα πρέπει να γνωρίζουν το τι και πώς, για να κρατάνε τις ισορροπίες και να κάνουν το καλύτερο για τον άνθρωπό τους.

Όσες φορές, λοιπόν, χρειάστηκε να νοσηλευτεί κάποιος δικός μου εδώ και 15 χρόνια στην Παθολογική Κλινική, είχε να αντιμετωπίσει τις κόντρες γιατρών μεταξύ τους αλλά και με γιατρούς άλλων Κλινικών, με πολλούς και διάφορους τριγύρω, όπως νοσηλευτές που ακολουθούν τη μία και την άλλη ομάδα.

Επίσης αναφέρω ότι υπάρχουν φαινόμενα γιατρών που παίρνουν φακελάκια στο νοσοκομείο, σε συγκεκριμένες Κλινικές. Το χειρότερο δε είναι ότι, με τον τρόπο τους, τα απαιτούν από ασθενείς και έχω πολύ πρόσφατο παράδειγμα γι' αυτό.

  Τέλος, υπάρχουν γιατροί αλλά και νοσηλευτές που «λουφάρουν» με ατέλειωτες χρήσεις διαφόρων τύπων αδειών, κυρίως σε βάρος συναδέλφων τους. Όλα αυτά τα μαθαίνουν με τον καιρό και οι διοικητές που διορίζονται από την κάθε κυβέρνηση κατά καιρούς. Δυστυχώς, κάποιοι από αυτούς επιλέγουν με διάφορα κριτήρια ομάδα και κάνουν «συμμαχίες», άλλοι παραμένουν αμέτοχοι και δηλώνουν ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι για να λύσουν τα προβλήματα τέτοιου τύπου και παρακολουθούν αμέτοχοι τις επιπτώσεις.

Τα παραπάνω τα αναφέρω γιατί, απλά, κάποια στιγμή θα πρέπει και αυτά τα φαινόμενα να παταχθούν και να απομονωθούν αυτοί οι άνθρωποι, επιτέλους! Γιατί, όσο καλύπτονται, δημιουργούν προβλήματα στην κοινωνία μας και αδικούν τους υπόλοιπους συναδέλφους τους. Πιστεύω ότι η αναγνώριση του καλού, όπως αυτό που κάνεις εσύ, είναι ένας τρόπος, γιατί δείχνει το δρόμο στους νεότερους. Όσο γι' αυτούς που είναι μεγαλύτεροι τι να πω; Καλή και σύντομη συνταξιοδότηση εύχομαι!

Καλή σου μέρα και τις ευχές μου για υγεία και χαρά σε σένα και όλη την οικογένεια».

 

Του Δημήτρη Φρεζούλη

Σχετικά Άρθρα