Χίος, Παρασκευή 24 Ιανουαρίου

1,4 εκατομμύρια ευρώ για την υποστήριξη ευπαθών ομάδων γονέων

Για βρεφονηπιακούς σταθμούς και ΚΔΑΠ
Τρί, 05/07/2016 - 13:02

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, υπέγραψε δύο προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή προτάσεων που χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Βόρειο Αιγαίο», συνολικού προϋπολογισμού 1,42 εκατομμυρίων ευρώ.

Η πρώτη πρόσκληση αφορά στην παροχή σε ωφελούμενα άτομα (άνδρες και γυναίκες που έχουν την επιμέλεια ανηλίκων) θέσεων φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων, παιδιών για το σχολικό έτος 2016-2017 σε δημόσιους και ιδιωτικούς βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, καθώς και σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Στόχος της δράσης είναι η συμβολή στην αύξηση και διατήρηση της απασχόλησης των ωφελούμενων ατόμων με εισοδήματα κάτω του ορίου της φτώχειας, ώστε μέσα από αυτή την διευκόλυνση να ανταποκριθούν στον ρόλο της παιδικής προστασίας και οικογενειακής μέριμνας.  Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 1.328.786 ευρώ. 

Η δεύτερη πρόσκληση αφορά στην παροχή σε ωφελούμενα άτομα (άνδρες και γυναίκες που έχουν την επιμέλεια ανηλίκων) θέσεων φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων, παιδιών με αναπηρία για το σχολικό έτος 2016-2017 σε δημόσιους και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς ολοκληρωμένης φροντίδας για προνήπια με αναπηρία και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π.-Μ.Ε.Α.) στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συνολικού προϋπολογισμού 97.777 ευρώ.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου δήλωσε σχετικά: «Στοχεύοντας στην κοινωνική συνοχή αξιοποιούμε χρηματοδοτικές δυνατότητες των ευρωπαϊκών προγραμμάτων για να υποστηρίξουμε ευπαθείς ομάδες γονέων ώστε να ανταποκριθούν στον πολύπλευρο ρόλο τους».

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 23/01/2020 - 22:41

Την Πέμπτη 23 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το σεμινάριο "Μαθήματα Πρώτων Βοηθειών σε πολίτες" σε συνεργασία του Γενικού Νοσοκομείου Χίου "Σκυλίτσειο" με την Κοινότητα Πυργίου.

Οι πιστοποιημένοι εκπαιδευτές από το E. R. C Ανδρέας Ζερβόπουλος (Γενικός Ιατρός), Καλλιόπη Μπάτσου (αναισθησιολόγος στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χίου) και Μαρία Λεμάνη (νοσηλεύτρια στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χίου) εκπαίδευσαν όσους /-ες παραβρέθηκαν στην Κοινοτική Αίθουσα Πυργίου στην παροχή Πρώτων Βοηθειών.

Η Πρόεδρος του Τ.Σ. Πυργίου Ειρήνη Βολάκη ευχαριστεί το Νοσοκομείο Χίου καθώς και τους εκπαιδευτές για την άψογη και τόσο εποικοδομητική συνεργασία.