Χίος, Σάββατο 15 Αυγούστου

1,4 εκατομμύρια ευρώ για την υποστήριξη ευπαθών ομάδων γονέων

Για βρεφονηπιακούς σταθμούς και ΚΔΑΠ
Τρί, 05/07/2016 - 13:02

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, υπέγραψε δύο προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή προτάσεων που χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Βόρειο Αιγαίο», συνολικού προϋπολογισμού 1,42 εκατομμυρίων ευρώ.

Η πρώτη πρόσκληση αφορά στην παροχή σε ωφελούμενα άτομα (άνδρες και γυναίκες που έχουν την επιμέλεια ανηλίκων) θέσεων φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων, παιδιών για το σχολικό έτος 2016-2017 σε δημόσιους και ιδιωτικούς βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, καθώς και σε Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Στόχος της δράσης είναι η συμβολή στην αύξηση και διατήρηση της απασχόλησης των ωφελούμενων ατόμων με εισοδήματα κάτω του ορίου της φτώχειας, ώστε μέσα από αυτή την διευκόλυνση να ανταποκριθούν στον ρόλο της παιδικής προστασίας και οικογενειακής μέριμνας.  Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 1.328.786 ευρώ. 

Η δεύτερη πρόσκληση αφορά στην παροχή σε ωφελούμενα άτομα (άνδρες και γυναίκες που έχουν την επιμέλεια ανηλίκων) θέσεων φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών, νηπίων, παιδιών με αναπηρία για το σχολικό έτος 2016-2017 σε δημόσιους και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς ολοκληρωμένης φροντίδας για προνήπια με αναπηρία και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (Κ.Δ.Α.Π.-Μ.Ε.Α.) στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συνολικού προϋπολογισμού 97.777 ευρώ.

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου δήλωσε σχετικά: «Στοχεύοντας στην κοινωνική συνοχή αξιοποιούμε χρηματοδοτικές δυνατότητες των ευρωπαϊκών προγραμμάτων για να υποστηρίξουμε ευπαθείς ομάδες γονέων ώστε να ανταποκριθούν στον πολύπλευρο ρόλο τους».

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 15/08/2020 - 08:49

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου σε συνέχεια των προσπαθειών του να ενημερώσει την τοπική κοινωνία για το θέμα των αδέσποτων αλλά και δεσποζόμενων ζώων, πραγματοποίησε σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρμολίων ενημερωτική εκδήλωση το Σάββατο 09 Αυγούστου 2020 και ώρα 20:00. Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Χίου ευχαριστεί θερμά τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρμολίων, την κα Κατερίνα Γεωργιακώδη, την κα Βούλα Φωτεινού και τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας των Αρμολίων κο Κυριάκο Γιαγκουδάκης, για την οργάνωση της εκδήλωσης με τίτλο «Εμείς και τα ζώα» που πραγματοποιήθηκε, στην πάνω πλατεία των Αρμολίων. Ευχαριστεί επίσης θερμά, τον κτηνίατρο κο Εμμανουήλ Βουγαζιανό, για την  παρουσίαση που μας παραχώρησε αναφορικά με την ιατρική φροντίδα των κατοικίδιων και αδέσποτων ζώων.

Ειδική μνεία οφείλει να γίνει στον κ. Γεώργιο Κλαμενάκη, Αντιδήμαρχο, υπεύθυνο για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, ο οποίος μας τίμησε με την παρουσία του αλλά επιπρόσθετα γιατί είναι σε κάθε δράση μας αρωγός.

Ευχαριστούμε θερμά, που δόθηκε βήμα στο Σύλλογο, ώστε να ακουστούν προβληματισμοί, προβλήματα και τρόποι αντιμετώπισης αυτών.

Ελπίζουμε να υπάρχει συνέχεια και ενδιαφέρον κι από άλλες τοπικές κοινότητες αναφορικά με το θέμα των ζώων.

Στο τέλος της εκδήλωσης, οι κάτοικοι συγκέντρωσαν χρήματα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για τη στείρωση 20 αδέσποτων γατών.