Χίος, Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου

1η Classic Dinghies Regatta από την ΠΕΚΕΒ

Τρί, 12/09/2017 - 15:16

Κάτι νέο που έρχεται όμως από τα... παλιά επιχειρεί να δημιουργήσει η ΠΕΚΕΒ στον χώρο της ιστιοπλοϊας. Πρόκειται για την πρώτη Classic Dinghies Regatta, την οποία θα πραγματοποιήσει στις εγκαταστάσεις του Όρμου Λω το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στις 4 μ.μ. στην οποία καλεί τον κόσμο να δει από κοντά μερικά πολύ σπάνια και εξαιρετικά σκάφη αλλά και να απολαύσει αγώνες ιστιοπλοΐας.
Όπως διευκρινίζει σε δελτίο που εξέδωσε η εκδήλωση Classic Dinghies Regatta, «φιλοδοξεί να προσφέρει στους φίλους της ιστιοπλοΐας, της παραδοσιακής ναυπηγικής αλλά και της θάλασσας γενικότερα μια ξεχωριστή εμπειρία, πρωτόγνωρη για τα δεδομένα του νησιού».
«Αυτή η νέα προσπάθεια αποσκοπεί στην αναβίωση των παλιών αγωνιστικών ιστιοπλοϊκών σκαφών (dinghy), ξύλινων σκαφών κατασκευασμένων με παραδοσιακή ναυπηγική καθώς και ιδιοκατασκευές ξύλινων λέμβων και κανό από λάτρεις της θάλασσας», αναφέρει η ΠΕΚΕΒ η οποία εκτός των άλλων στοχεύει στην προώθηση και τη διάσωση της ναυτικής παράδοσης του τόπου μας και η γνωριμία στο ευρύ κοινό της ιστιοπλοΐας με σκάφη dinghy και παραδοσιακές λέμβους.
«Οι φιλοδοξίες μας για την συγκεκριμένη διοργάνωση είναι κάθε χρόνο να προσπαθούμε για το καλύτερο ώστε μελλοντικά το Classic Dinghies Regatta να γίνει πόλος έλξης κοινού από το εξωτερικό, όπου εκδηλώσεις αυτού του είδους είναι αρκετά διαδεδομένες.», σημειώνει Ένωση στην ανακοίνωσή της και γνωστοποιεί ότι  ένας αρκετά ικανός αριθμός εθελοντών θα εξασφαλίσει την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης τόσο για τους αγωνιζόμενους όσο και για τους θεατές.
 Προτεινόμενα σημεία για να μπορεί να παρακολουθήσει κάποιος τους αγώνες είναι: α) Όρμος Λω, β) παραλία Δασκαλόπετρας και γ) Πετροκάραβο.
Οι εκδηλώσεις απονομών και το πάρτυ θα διεξαχθούν μετά το πέρας των ιστιοδρομιών στον χώρο του Όρμου Λω.
Στη διοργάνωση μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή κάτοχοι σκαφών τα οποία εντάσσονται στις παραπάνω κατηγορίες, μετά από επικοινωνία με την ΠΕΚΕΒ.

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 25/09/2018 - 16:20

Στις 11.00 π.μ. σήμερα, συνοδεία Αρχιμανδρίτη, που έχει στην Ιερατική ευθύνη του την Μονή του Αγίου Μηνά, επέστρεψε το οστούν μικρού παιδιού, θύματος των θηριωδιών των Οθωμανών στην Μονή του Αγίου Μηνά στη σφαγή του 1822, που είχε κλαπεί την περασμένη Πέμπτη από δύο Ορθόδοξους Ιερείς της Ανδρου.

Το κρανίο βρέθηκε στην κατοχή του ενός απ’ αυτούς από την Αστυνομία, που άσκησε σχετική δίωξη, μετά από μήνυση της Ηγουμένης της Μονής Φιλοθέης.

Αγνωστη παραμένει η τιμωρία του Ιερέα ή των Ιερέων, από τον Μητροπολίτη της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου.