4.000 Ευρώ από τον δήμο Χίου για τις ανεπιθύμητες... κατσίκες

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 07/03/2018 - 15:47

Στις αρμοδιότητες του δήμου , είναι και η περισυλλογή και διαχείριση ανεπιθύμητων παραγωγικών ζώων, δηλαδή κατσίκια, πρόβατα, και άλλα που για κάποιους λόγους εγκαταλείφτηκαν από τους ιδιοκτήτες τους.

Έτσι ο δήμος είναι υποχρεωμένος να τα μαζέψει και να αναθέσει σε κάποιον την διαχείριση τους έχοντας εξασφαλίσει για τον λόγο αυτό το ποσό των 4000 ευρώ.

Το θέμα συζητήθηκε στην συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής ,καθώς , σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Στρατή Γδύση, έχει βρεθεί άνθρωπος για την διαχείριση των «αδέσποτων» παραγωγικών ζώων, αλλά όχι για την περισυλλογή.
Έτσι θα πρέπει να βγει εκ νέου πρόσκληση ενδιαφέροντος μήπως και βρεθεί συμπολίτης μας που θα αναλάβει να μαζέψει αδέσποτα, κατσίκια, πρόβατα και άλλα παραγωγικά ζώα, να τα φιλοξενήσει , να τα φροντίσει και για το έργο αυτό να αμοιφθεί  με 4000 ευρώ.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΤΩΝ

Σε πολιτιστικό κέντρο φιλοδοξεί να μετατρέψει το δημοτικό σχολείο Μεστών, ο πολιτιστικός σύλλογος του χωριού  και ο δήμος Χίου. Για τον λόγο αυτό η εταιρεία «ΔΙΑΠΟΡΙ» ιχθυοκαλλιέργειες  έχει δώσει ένα ποσό ύψους 15.000 ευρώ  στον δήμο , με τον όρο τα χρήματα αυτά να διατεθούν για την μετατροπή του δημοτικού σχολείου Μεστών σε πολιτιστικό Κέντρο.

Το θέμα ήρθε προς συζήτηση στην συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής με τον αντιδήμαρχο οικονομικών  Στρατή Γδύση να τονίζει ότι πρέπει τα χρήματα να δοθούν στο Νομικό πρόσωπο του Δήμου που με την σειρά του θα τα δώσει στον πολιτιστικό σύλλογο για να ξεκινήσει τις διαδικασίες μελετών έτσι ώστε το έργο αυτό να πάρει τον δρόμο της υλοποίησης.

4000_eu_gia_perisyllogi_diaheirisi_anepithymiton_paragogikon_zoon

Σχετικά Άρθρα