412 οι δωρεάν θέσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της Χίου

Από σήμερα οι αιτήσεις για το πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ
Παρ, 25/07/2014 - 10:45

Από σήμερα και μέχρι τις 4 Αυγούστου θα μπορούν να καταθέτουν αιτήσεις στην ΕΕΤΑΑ οι γονείς που επιθυμούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμά της, για δωρεάν φιλοξενία των βρεφών και παιδιών τους σε παιδικούς σταθμούς και σε ΚΔΑΠ. Στο νησί μας οι θέσεις που εγκρίθηκαν για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς είναι 412, από τις οποίες οι 131 σε ιδιωτικούς σταθμούς, οι 75 στους σταθμούς της ΔΗΚΕΧ και οι 206 στους δημοτικούς. Επίσης εγκρίθηκαν 65 θέσεις στα ΚΔΑΠ Χίου και Καρδαμύλων καθώς και 30 στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ.

Αποτελεί γεγονός ότι φέτος σε πολλούς σταθμούς, μεταξύ αυτών και σε εκείνους της ΔΗΚΕΧ εγκρίθηκαν λιγότερες θέσεις, γεγονός που σημαίνει ότι τα παιδιά που δεν θα καλυφθούν από το πρόγραμμα οι γονείς θα καταβάλλουν τροφεία, το ποσό των οποίων θα καθοριστεί το επόμενο διάστημα (τουλάχιστον από τη ΔΗΚΕΧ, που φαίνεται να προσανατολίζεται στα 50 ευρώ ανά μήνα για κάθε παιδί, όπως ισχύει και στους δημοτικούς παιδικούς).

Αναλυτικά τώρα και όσον αφορά το πρόγραμμα, εκδόθηκε η αίτηση για τις μητέρες για να ενταχθούν στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2014 «Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το 2014-2015 ενώ ανακοινώθηκαν και οι οριστικές δομές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα (στη Χίο είναι 17).
Η αίτηση από τους γονείς που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2014-2015 θα πρέπει να σταλεί από 25/7/2014 εως τις 4/8/2014.

Οι αιτήσεις μπορούν να αποσταλούν στην ΕΕΤΑΑ ΜΟΝΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ Ή ΜΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΑΣ (CΟURIER).

Αιτήσεις που θα υποβληθούν με οποιονδήποτε τρόπο μετά την παραπάνω ημερομηνία και ώρα θα απορρίπτονται ως εκπρόθεσμες και δεν θα αξιολογούνται.

Η ΕΕΤΑΑ ανακοίνωσε τις ΤΕΛΙΚΕΣ δομές (παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί) που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής ,χρηματοδοτούμενο από ΕΣΠΑ για το 2014 2015 .

Οι ενδιαφερόμενες μητέρες μπορούν να δουν ποιες δομές μπορούν να επιλέξουν ώστε να στείλουν τα παιδιά τους το επόμενο σχολικό έτος εφόσον επιλεχθούν, στο έγγραφο που επισυνάπτεται.

 

Συνημμένα αρχεία:

Σχετικά Άρθρα