Χίος, Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου

7000 Ευρώ η αποκατάσταση των προβλημάτων στην παραλία της Λαγκάδας

Πέμ, 11/04/2019 - 14:43

Περίπου 7000 ευρώ θα κοστίσει, σύμφωνα με την τεχνική μελέτη, η αποκατάσταση των προβλημάτων καθίζησης που έχουν παρουσιαστεί την παραλία της Λαγκάδας, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος της Λιμενικής Επιτροπής Αντώνης Κέφης, στην συνεδρίαση του σώματος.

«Από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε το πρόβλημα στείλαμε δύτη προκειμένου να μας δώσει την εικόνα και να μπορέσει η τεχνική υπηρεσία να φτιάξει την μελέτη όπως και έγινε», ανέφερε ο κ.Κέφης, συμπληρώνοντας ότι δυστυχώς λόγω της θάλασσας τα «μπλόκια έχουν… περπατήσει».

 

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 12/12/2019 - 16:22

Η Αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Τμήματος Βορειοανατολικού Αιγαίου του  Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), λαμβάνοντας υπόψη τη ήδη δυσχερή θέση που έχουν έρθει τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, με την ραγδαία αύξηση της ροής των προσφύγων/μεταναστών, εκ των οποίων εκτιμά ότι  ένα ελάχιστο ποσοστό είναι πραγματικά πρόσφυγες,  κατέθεσε ψήφισμα με το οποίο επισημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει μία και μόνο δομή καταγραφής κι αυτή μικρή.

Αναλυτικά σημειώνει:

 

  • Τα νησιά μας δεν μπορούν να σηκώσουν άλλο βάρος. Τα νησιά μας δέχονται το βάρος της υποδοχής, δεν μπορούν να δέχονται και το βάρος της φιλοξενίας, είτε μεταναστών είτε προσφύγων.

-     Όχι στις υφιστάμενες δομές – hot spot, αλλά μόνο σε μικρές δομές  πρώτης υποδοχής, καταγραφής και  ταυτοποίησης, κατόπιν σωστής χωροθέτησης.

-     Η Ελληνική Κυβέρνηση να υλοποιήσει ένα πραγματικά αποτελεσματικό χρονοδιάγραμμα άμεσης αποσυμφόρησης των νησιών μας.

-     Αποτελεσματικότερη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων μας, με σκοπό τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών.

-     Έλεγχος των Μ.Κ.Ο.

-     Τα αντισταθμιστικά μέτρα για τα 10 ακριτικά νησιά μας, να μην σχετίζονται με το μεταναστευτικό.