Χίος, Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου

Αφιέρωμα στην "ΟΜΙΚΡΟΝ"

Δευ, 08/07/2019 - 09:03

Μικρό αφιέρωμα στην εθελοντική ομάδα πυροπροστασίας και δασοπυρόσβεσης «Ομικρον» που δημιουργήθηκε πριν 15 χρόνια στον τότε Δήμο Ομηρούπολης. Στην αυριανή εκπομπή «Ανθρώπινες Διαδρομές» που μεταδίδεται στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV κάθε Τρίτη στις 7 και σε επανάληψη στις 11.00 μ.μ. και στις 3 μ.μ. Τετάρτης. Η εκπομπή γυρίστηκε στον Άγιο Στέφανο της Κλειδούς και παίρνουν μέρος οι Γιώργος Ροδάκης, Πέτρος Τριπολίτης, Κώστας Αλέρτας και Δημήτρης Ψαλτάκης. Η εκπομπή μαγνητοσκοπήθηκε το 2013 και μεταδίδεται σε επανάληψη.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 06/12/2019 - 16:56

Κάτω στην Πλατεία Ναυτοσύνης βρίσκεται το μνημείο με τα περισσότερα ονόματα μνήμης εν Ελλάδι.

Θυμίζει το… Δίστομο.

Η Αιγνούσσα πλήρωσε με βαρύ φόρο αίματος τη ναυτοσύνη της, τις άθλιες συνθήκες ναυσιπλοϊας του παρελθόντος, θυμάται και τιμά όσους χάθηκαν, αλλά ευχαριστεί και γι’ αυτούς που σώθηκαν, για να παραδώσουν… πηδάλιο στις επόμενες γενιές, με την διαχρονική ευχή της Οινούσσιας μάνας «Ο Άγιος Νικόλας στην πλώρη σου».

Αυτόν τον Άγιο, τον δικό της, τον… ναυτικό, τίμησε σήμερα η Αιγνούσσα στον ομώνυμο Ναό, αφιερωμένο στη μνήμη του Αγίου Νικολάου, με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Χίου Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου.

Ακολούθησε περιφορά της εικόνας πέριξ του Ναού ενώ την πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Δήμαρχος του νησιού Γιώργος Δανιήλ, από το ιστολόγιο του οποίου είναι και η φωτογραφία που δημοσιεύεται.