Το... άλμα του Κουκουνάρειου

Τελετή λήξης των μαθημάτων για 22 εργαστήρια και 270 μαθητές
Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 12/06/2014 - 09:27

Δίνοντας νόημα στον όρο «αλματώδη ανάπτυξη», το Κουκουνάρειο Πνευματικό Κέντρο  κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να λειτουργεί 22 εργαστήρια με 270 μαθητές, όταν στο ξεκίνημα τα εργαστήρια ήταν 5 και οι μαθητές δεν ξεπερνούσαν τους 20.

Το επίτευγμα αυτό είναι σίγουρα συνάρτηση πολλών παραγόντων όμως ο κυριότερος όλων, όπως ανέφερε και ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος, στην τελετή λήξης των μαθημάτων, είναι η αγάπη για προσφορά των διδασκόντων και ο ζήλος των διδασκομένων.

Τόσο ο Σεβασμιότατος, όσο και ο πατέρας Βασίλης Φιλιππάκης, αναφέρθηκαν στον εθελοντισμό, που αποκτά σάρκα και οστά στο πρόσωπο όχι μόνο των διδασκόντων στα εργαστήρια, αλλά και σε όσους βοηθούν αθόρυβα και ταπεινά τον συνάνθρωπο.

Η εκδήλωση λήξης των μαθημάτων πλαισιώθηκε μουσικά με τα τμήματα χορωδίας και βυζαντινής μουσικής, ενώ παιδιά απήγγειλαν ποιήματα.

Παράλληλα, στον ίδιο χώρο λειτουργούσε και έκθεση αγιογραφίας, κεντήματος αλλά και φροντίδας δέντρων και φυτών, με έργα ό των μαθητών του Κουκουνάρειου.

Για τον επόμενο χρόνο θα λειτουργήσουν 2 ακόμη τμήματα, οι εγγραφές θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβρη, με τη νέα χρονιά να ξεκινά την Τέταρτη 1 Οκτώβρη.

Σχετικά Άρθρα