Χίος, Παρασκευή 17 Ιανουαρίου

Ανθρακες... και οι αποζημιώσεις

Δικαιώθηκαν 240 από τους 1322 που κατέθεσαν αίτηση
Δευ, 16/06/2014 - 16:42

Άνθρακες ο… θησαυρός. Μετά και τις ενστάσεις που κατέθεσαν οι 350 περίπου μαστιχοπαραγωγοί από τους 523 που πέρασαν στη… 2η φάση, από τους αρχικά 1322 που ζήτησαν να αποζημιωθούν μετά την καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου του 2012, μόλις 66 εγκρίθηκαν, δηλαδή ποσοστό 46% και μόλις το 18% των όσων αρχικά κατέθεσαν αίτηση αποζημίωσης από τον ΕΛΓΑ. Οι μαστιχοπαραγωγοί κάνουν λόγο για κοροϊδία αφού από τα 7,5 εκατομμύρια που εξαγγέλθηκε ότι εξασφαλίστηκαν για την περίπτωσή τους είναι ζήτημα αν τελικά θα πάρουν 1,5 εκατομμύριο, όπως επεσήμανε και ο αντιδήμαρχος Μαστιχοχωρίων Ηλίας Κλεισσάς, σημειώνοντας ότι στέκεται μεν στο πλευρό τους αλλά δεν γνωρίζει αν υπάρχουν άλλοι τρόποι ώστε να αλλάξουν πλέον τα δεδομένα, από την ώρα που αυτό δεν έγινε από όλους όσοι το υποσχέθηκαν.

Πολλοί μαστιχοπαραγωγοί κάνουν λόγο για εμπαιγμό, αφού υποχρεώθηκαν να καταβάλουν τις ασφαλιστικές εισφορές προς τον ΕΛΓΑ χωρίς τελικά να αποζημιωθούν και αρκετοί αξιώνουν τώρα τα συνδικαλιστικά τους όργανα και η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών να παλέψουν ώστε να απαλλαγούν από τα ασφάλιστρα όσοι δεν αποζημιώθηκαν, με δεδομένο μάλιστα ότι ένα νέο δέντρο κάνει 10 με 15 χρόνια για να δώσει τα πρώτα γραμμάρια μαστίχας.

 

 

Παρ, 17/01/2020 - 17:34

Με αρτοκλασία και προσευχή για υγεία, δύναμη και θεία χάρη, στον δύσκολο αγώνα που αγωνίζεται για να τους προσφέρει μια καινούρια ζωή, ευχήθηκαν τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου Αιγαίου τα ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ στον πατέρα Αντώνιο, από το πανηγυρίζον παρεκκλήσιο του Αγίου Αντωνίου κοντά στην Νέα Μονή.

Το ταπεινό αλλά πανέμορφο αυτό ναΐδριο είναι τόπος ιδιαίτερα αγαπητός στον πατέρα Αντώνιο από τα παιδικά του χρόνια.