Αντιδήμαρχος Νοτιοχώρων: Τα χωριά θα είναι βρώμικα αν δε γίνουν προσλήψεις

Γεγονός οι καθυστερήσεις στην εκτέλεση έργων στους οικισμούς και τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα, εκτιμά ο Ανδρέας Βεργίτσης
Ακούστε το ηχιτικό
Δευ, 16/05/2022 - 15:14
Ηχητικό απόσπασμα: 

Στην καθυστέρηση υλοποίησης του προγράμματος κοινωφελούς απασχόλησης αποδίδει ο χωρικός αντιδήμαρχος νοτιοχώρων, Ανδρέας Βεργίτσης, τον ελλιπή καθαρισμό των χωριών των δημοτικών ενοτήτων Ιωνίας και Μαστιχοχωρίων, τον οποίο επεσήμαναν σε πρόσφατη επιστολή τους στη δημοτική αρχή και 9 πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων.

Μόλις δύο είναι οι εργαζόμενοι στη σάρωση όταν για να καλυφθούν οι ανάγκες της περιόδου – που αυξάνονται όσο πλησιάζουμε στο καλοκαίρι- χρειάζονται 10 με 12 εργαζόμενοι, ανέφερε ο αντιδήμαρχος, σε συνέντευξή του στο Ράδιο "Αλήθεια".

Ο ίδιος έχει επισημάνει το πρόβλημα στον αντιδήμαρχο Καθαριότητας, ο οποίος -όπως είπε ο κος Βεργίτσης- εμμένει στην άποψη αναμονής των εργατών από την κοινωφελή. Γι’ αυτό το λόγο ο αντιδήμαρχος νοτιοχώρων θα θέσει το θέμα στην εκτελεστική επιτροπή ώστε η δημοτική αρχή, όπως τόνισε, να ενημερωθεί και να πάρει θέση. Κατά την άποψή του είναι επιτακτική η ανάγκη πρόσληψης εποχιακών υπαλλήλων, διαφορετικά -όπως είπε χαρακτηριστικά- τα χωριά θα είναι βρώμικα.

Για το ζήτημα που θέτουν 9 κοινοτάρχες από τη Δημοτική Ενότητα Ιωνίας και αφορά το δίκτυο των αγροτικών δρόμων και τα προβλήματα βατότητας σ’αυτό, σημείωσε ότι ο Δήμος με αυτεπιστασία ξεκίνησε εργασίες αποκατάστασης -όπως κάνει κάθε χρόνο- και με δεδομένο το ανθρώπινο δυναμικό που έχει (5 άτομα) γι’αυτό το σκοπό, εκτιμάται ότι τα έργα αποκλάδωσης και αποκατάστασης των αγροτικών δρόμων θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Ιουνίου.

Τέλος, σχολίασε και το ζήτημα της καθυστέρησης που παρατηρείται στα έργα που έχουν προγραμματιστεί από το τεχνικό πρόγραμμα στους οικισμούς, επισημαίνοντας ότι αυτό όντως συμβαίνει προβλέποντας μάλιστα ότι το επόμενο διάστημα οι διαστάσεις του προβλήματος θα είναι μεγαλύτερες.

«Οι εργοληπτικές εταιρείες στη Χίο είναι συγκεκριμένες, τα έργα που αναλαμβάνουν είναι πολλά με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν. Σ’ αυτή την περίπτωση, ίσως θα έπρεπε κάποιοι εργολάβοι να βγουν έκπτωτοι», κατέληξε ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Βεργίτσης.

Σχετικά Άρθρα