Από δημόσιο... κόσκινο ο "Συμπαραστάτης του Δημότη"

Τετ, 28/01/2015 - 22:31

Αρκετά δύσκολα ο δημότης Χίου θα αποκτήσει, όπως φαίνεται, τον συμπαραστάτη του, αφού η δημοτική αρχή μπορεί μεν να είναι πρόθυμη αλλά οι διατάξεις του Καλλικράτη δυσκολεύουν αρκετά το σχεδιασμό της.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση του Δ.Σ., το απόγευμα της Τετάρτης 28 Ιανουαρίου 2015, συζητήθηκε το θέμα της πραγματοποίησης συνεδρίασης κεκλεισμένων των θυρών, προκειμένου οι δημοτικοί σύμβουλοι να συνομιλήσουν με τους 23 υποψηφίους για τη θέση, ενώ σε άλλη τη συνεδρίαση να γίνει η μυστική ψηφοφορία που προβλέπει ο νομοθέτης.

Η πρόταση όμως του Δημάρχου, Μανώλη Βουρνού, να γίνει αυτή η «κλειστή» συνεδρίαση περισσότερο για την προστασία της επαγγελματικής και προσωπικής υπόστασης των υποψηφίων, δεν έτυχε της αποδοχής του αριθμού των δημοτικών συμβούλων που ορίζει ο νόμος (33 δηλαδή) κι έτσι η εν λόγω συνεδρίαση, παρόλο που δεν διευκρινίστηκε, θα γίνει κανονικά όπως κάθε συνεδρίαση του Δ.Σ.

Ακούστηκαν αρκετές προτάσεις ως προς τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί, όπως για παράδειγμα η σύσταση επιτροπής που θα βλέπει τους υποψήφιους, η διεξαγωγή συνεδρίασης χωρίς όμως την παρουσία τηλεοπτικής κάμερας, αλλά τίποτα από αυτά δεν αποφασίστηκε.

Εν πρώτης λοιπόν έχουμε την απόρριψη της πρότασης για διεξαγωγή συνεδρίασης κεκλεισμένων των θυρών και μένει να δούμε πώς ακριβώς θα προγραμματιστεί η εν λόγω συνεδρίαση.

Να σημειώσουμε ότι την πρόταση "κλειστής" συνεδρίασης καταψήφισαν οι Πολύδωρος Λαμπρινούδης, Στέλιος Καμπούρης και Μάρκος Σκούφαλος.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα