Χίος, Παρασκευή 5 Ιουνίου

Από δημόσιο... κόσκινο ο "Συμπαραστάτης του Δημότη"

Τετ, 28/01/2015 - 22:31

Αρκετά δύσκολα ο δημότης Χίου θα αποκτήσει, όπως φαίνεται, τον συμπαραστάτη του, αφού η δημοτική αρχή μπορεί μεν να είναι πρόθυμη αλλά οι διατάξεις του Καλλικράτη δυσκολεύουν αρκετά το σχεδιασμό της.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση του Δ.Σ., το απόγευμα της Τετάρτης 28 Ιανουαρίου 2015, συζητήθηκε το θέμα της πραγματοποίησης συνεδρίασης κεκλεισμένων των θυρών, προκειμένου οι δημοτικοί σύμβουλοι να συνομιλήσουν με τους 23 υποψηφίους για τη θέση, ενώ σε άλλη τη συνεδρίαση να γίνει η μυστική ψηφοφορία που προβλέπει ο νομοθέτης.

Η πρόταση όμως του Δημάρχου, Μανώλη Βουρνού, να γίνει αυτή η «κλειστή» συνεδρίαση περισσότερο για την προστασία της επαγγελματικής και προσωπικής υπόστασης των υποψηφίων, δεν έτυχε της αποδοχής του αριθμού των δημοτικών συμβούλων που ορίζει ο νόμος (33 δηλαδή) κι έτσι η εν λόγω συνεδρίαση, παρόλο που δεν διευκρινίστηκε, θα γίνει κανονικά όπως κάθε συνεδρίαση του Δ.Σ.

Ακούστηκαν αρκετές προτάσεις ως προς τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθηθεί, όπως για παράδειγμα η σύσταση επιτροπής που θα βλέπει τους υποψήφιους, η διεξαγωγή συνεδρίασης χωρίς όμως την παρουσία τηλεοπτικής κάμερας, αλλά τίποτα από αυτά δεν αποφασίστηκε.

Εν πρώτης λοιπόν έχουμε την απόρριψη της πρότασης για διεξαγωγή συνεδρίασης κεκλεισμένων των θυρών και μένει να δούμε πώς ακριβώς θα προγραμματιστεί η εν λόγω συνεδρίαση.

Να σημειώσουμε ότι την πρόταση "κλειστής" συνεδρίασης καταψήφισαν οι Πολύδωρος Λαμπρινούδης, Στέλιος Καμπούρης και Μάρκος Σκούφαλος.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 05/06/2020 - 15:14

Στον χάρτη του Ιαματικού τουρισμού φιλοδοξεί να βάλει η Δημοτική Αρχή την Χίο μετά τις εργασίες βελτίωσης στα Αγιάσματα αλλά και το ειδικό Σήμα λειτουργίας που έλαβε.

Στην συνέντευξη που παραχώρησαν τρεις αντιδήμαρχοι, τουρισμού Κώστας Βεργίνας, Οικονομικών Χάρης Μπουρνιάς και Βόρειας Χίου Σιδερής Ντομάτας, ειπώθηκαν οι ενέργειες που έχουν γίνει έτσι ώστε τα Αγιάσματα να αποτελέσουν πόλο έλξης για τον ιαματικό τουρισμό.

«Η οικονομική επιτροπή ενέκρινε τα ποσά που απαιτούνται για τις εργασίες στο υδροθεραπευτήριο», ανέφερε ο Κώστας Βεργίνας, συμπληρώνοντας ότι η λειτουργία του υδροθεραπευτηρίου είναι ψηλά στην ατζέντα.

«Στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου, θα προχωρήσει η εκπόνηση γεωφυσικής έρευνας που θα εξετάσει τόσο τη βλάβη που δημιουργείται σχεδόν κάθε χρόνο στην πηγή από την κακοκαιρία και από τα κύματα της θάλασσας, όσο και τη δυναμικότητα της πηγής, για το αν δηλαδή η πηγή μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του σύγχρονου Υδροθεραπευτηρίου στην περιοχή», τόνισε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού.

«31.000 ευρώ έχουμε εξασφαλίσει για την ενίσχυση του Υδροθεραπευτηρίου», ανέφερε ο αντιδήμαρχος οικονομικών Χάρης  Μπουρνιάς  συμπληρώνοντας ότι «Από  αυτό το ποσό, οι 17.500 χιλιάδες ευρώ θα πάνε στη μελέτη, με 5.000 ευρώ θα ενισχυθεί ο προϋπολογισμός της ΔΗΚΕΧ στα οποία θα προστεθούν άλλες 5.000 ευρώ από την ΔΗΚΕΧ για τις εργασίες επισκευών ενώ 9.000 ευρώ είναι το ποσό για την αναγκαιότητα της προγραμματικής σύμβασης».

Στην γενικότερη ανάπτυξη της Αμανής αναφέρθηκε ο Σιδερής Ντομάτας ,τονίζοντας ότι υπάρχουν στο Τεχνικό Πρόγραμμα που αφορά την Αμανή επιπλέον 20.000 ευρώ που θα χρησιμοποιηθούν φέτος για διάφορες εργασίες όπως στεγανοποίηση της οροφής, αλλαγή σε μπανιέρες, τοποθέτηση μπανιέρας τύπου τζακούζι για ομαδική λούση και άλλες εργασίες βελτίωσης του χώρου.