Χίος, Κυριακή 8 Δεκεμβρίου

Από συννεφιά έως χιονόνερο την επόμενη εβδομάδα

Σάβ, 09/02/2019 - 06:24

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του Μετεοπρογνώστη της ΑΛΗΘΕΙΑΣ Νίκου Χάψα, τη Δευτέρα 11/2 αναμένεται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 3-5 μποφόρ,ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11-15οC.

Την Τρίτη 12/2 ο καιρός αναμένεται κυρίως νεφελώδης με βροχή ή καταιγίδα από το μεσημέρι και ψιχάλες το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-Ν/Δ 5-6 μποφόρ,ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14-11οC.

Την Τετάρτη 13/2 αναμένεται στροφή των ανέμων σε Β-Β/Α 3-7 μποφόρ,ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9-7οC. Η Τετάρτη θα κυλήσει με νεφώσεις και λιγοστή ηλιοφάνεια και τοπικές ψιχάλες.

Την Πέμπτη 14/2 μέχρι και νωρίς το απόγευμα αναμένεται βροχή με τη μορφή χιονόνερου στα πεδινά και χιονοπτώσεις σε υψόμετρο >300μ. Οι άνεμοι θα πνέουν Β/Α-Β 8 μποφόρ,ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4-6οC.

Την Παρασκευή,τέλος,αναμένεται ασθενής βροχή με σταδιακή βελτίωση μετά το μεσημέρι,βόρειους ανέμους 7-6 μποφόρ,ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6-8οC.*Ο καιρός της Πέμπτης δίνεται με επιφύλαξη,καθώς παρουσιάζει μεγάλη διχογνωμία.

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 08/12/2019 - 07:05

Σε σωστό χρόνο όπως επιβάλλει το έθιμο, μετά την εορτή του Αγίου Νικολάου, ξεδιπλώνεται ο εορταστικός διάκοσμος της πόλης με επίκεντρο την πλατεία, η οποία πάντως παραμένει με ανενεργό το συντριβάνι.

Διακρίνεται από δύο μεγάλα φωτεινά αστέρια αλλά και τον φωτισμό των πλατάνων, οι οποίοι σημειωτέον καθαρίστηκαν, με αποτέλεσμα ο χώρος να αποκτήσει φυσικό φωτισμό αλλά παράλληλα να μηδενιστεί και ο κίνδυνος τραυματισμών από πτώσεις κλαδιών, όπως πολλάκις στο παρελθόν.

Ο στολισμός συνεχίζεται με τοποθέτηση ξύλινων οικίσκων, που περιβάλλονται από διακοσμητικά φυτά, με στόχο στον περιβάλλοντα χώρο τους να πραγματοποιηθεί σειρά γιορταστικών εκδηλώσεων.

Πάντως από το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα προκύπτει μια ωραία εικόνα που δίνει φως, χρώμα αλλά παράλληλα εκπέμπει και λιτότητα, χωρίς κραυγαλέους εντυπωσιασμούς.

Λεπτομέρειες των εκδηλώσεων θα δώσει ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης με συνέντευξη τύπου το πρωϊ της Δευτέρας.

Σημειώνεται ότι αυτές δεν περιορίζονται στην πόλη αλλά επεκτείνονται και στα χωριά, με πρωτοβουλία των τοπικών Κοινοτήτων και των Πολιτιστικών Συλλόγων. Μια τέτοια θα γίνει σήμερα στις 6.00 μ.μ. στην Κοινότητα Νεοχωρίου.

Τέλος στο γενικό γιορταστικό κλίμα συμμετέχουν εκ των πραγμάτων και πολλοί καταστηματάρχες, στολίζοντας αυτή την εβδομάδα τα καταστήματα τους, χωρίς να μιμηθούν κακούς επαγγελματίες αλλά και ας τους χαρακτηρίσουμε… βιαστικούς πολίτες, που στόλισαν τα σπίτια τους από τις αρχές… Νοεμβρίου!!!