ΔΕΥΑΧ:Μας λείπουν ....1000 κυβικά νερού την ημέρα

ΑΠΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 26/06/2018 - 15:24

Τρόπους εξοικονόμησης νερού, παρουσίασε η ΔΕΥΑΧ, σε μια προσπάθεια να μειωθεί η κατανάλωση την περίοδο που διανύουμε μιας και λειψυδρία και ζημιές έχουν  «γονατίσει» την εταιρεία.

Μεγαλύτερα φλοτέρ, ρυθμιστές πίεσης και άλλα συστήματα εξοικονόμησης μπορούν να περιορίσουν την κατανάλωση  έως και 50%, σύμφωνα με την ΔΕΥΑΧ  .

«Είναι πολύ εύκολο με μικρές , οικονομικές αλλαγές να περιορίσουμε την κατανάλωση του νερού στο σπίτι μας κάνοντας έτσι αφενός   οικονομία στην τσέπη μας και  αφετέρου βοηθούμε την ΔΕΥΑΧ στην προμήθεια νερού», ανέφερε ο πρόεδρος της εταιρείας Παντελής Νεαμονίτης .

Ανάμεσα στους καταναλωτές υπάρχουν και …πονηροί, που με ευρηματικό τρόπο προμηθεύονται νερό, είτε για οικιακή χρήση είτε για τα χωράφια τους, χωρίς να πληρώνουν.

«Έχουμε πολλές περιπτώσεις είτε με …πειραγμένα ρολόγια, είτε κλέβοντας νερό από πυροσβεστικούς κρουνούς", ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΥΑΧ Ηλίας Φόρος, συμπληρώνοντας ότι πέρα όλων των άλλων δημιουργούν και ζημιές στο δίκτυο.

Ένα ακόμη …καλοκαιρινό φαινόμενο στην διαχείριση του νερού είναι η αλόγιστη , κατά τους υπευθύνους, χρήση των ντους στις παραλίες.

«Έχουμε παραλία που έχει καταναλώσει 1800 κυβικά νερό» ανέφερε ο κ.Φόρος που ζήτησε από τους πολίτες να αναφέρουν στην ΔΕΥΑΧ  όποια ζημιά αντιληφτούν στο δίκτυο.

Τέλος , υπομονή για δεκαπέντε ακόμη μέρες συνέστησε στους καταναλωτές ο κ.Φόρος, που αναφέρθηκε στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην υδροδότηση, λόγω βλαβών στις αφαλατώσεις, ζητώντας παράλληλα και σύνεση στην χρήση νερού, κυρίως στα ποτίσματα κήπων.

«Κάθε μέρα μας «λείπουν» 1000 κυβικά νερό, εκτός από τις μέρες που ψιλόβρεξε και δεν ποτίστηκαν οι κήποι», ανέφερε ο κ Φόρος.

 

 

aploi_tropoi_exoikonomisis_neroy

Σχετικά Άρθρα