Διοίκηση Νοσοκομείου VS ΣΕΣΝΟΧ και τανάπαλιν

Πέμ, 04/03/2021 - 15:25

Αν μέσω πανδημίας και με τα γνωστά και πολλάκις προβαλόμενα προβλήματα στο χώρο των δημόσιων δομών παροχής υπηρεσιών υγείας, "αλληλογραφία"... διά του τύπου, είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες ημέρες, μεταξύ του Σωματείου Εργαζομένων στο "Σκυλίτσειο" και της Διοίκησης με αφορμή αποφάσεις επί θεμάτων διαχείρισης προσωπικού.

Παρουσιάζουμε την απάντηση της Διοίκησης, επί προηγούμενης ανακοίνωσης του ΣΕΣΝΟΧ και ακολουθεί η ανταπάντηση του Σωματείου, με την ελπίδα να μην χρειαστεί να επανέλθουμε.

"Αναληθή και ψευδή στοιχεία περιέχει η σχετική ανακοίνωσή σας και ζητώ την ανάκληση τους άμεσα, καθώς διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις οι οποίες απέχουν έτη φωτός από την πραγματικότητα. Παρακαλώ όπως αφαιρεθεί άμεσα το τμήμα της ανακοίνωσης «Αφού εξανάγκασε…» ή «σχετικά με την καθαίρεση της…», και σχετικά επιφυλάσσομαι για κάθε έννομο δικαίωμα προς αποκατάστασης της αλήθειας.

Τα διοικητικά έγγραφα δεν εκδίδονται για λόγους εντυπωσιασμού, αλλά έχουν έννομες συνέπειες και οι συντάκτες τους φέρουν την ευθύνη του περιεχομένου τους. Ως εκ τούτου η έγγραφη παραίτηση υπαλλήλου θα πρέπει γίνεται με εύλογη αιτία και με σοβαρότητα. Η Διοίκηση έχει πρωταρχικό καθήκον την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου ώστε να υπηρετήσει αποτελεσματικά τη δημόσια υγεία και δεν έχει την πολυτέλεια να χάνει πολύτιμο χρόνο σε ανούσια αλληλογραφία. Ο κάθε υπάλληλος είτε θεωρεί ότι συντρέχει σοβαρός λόγος για να παραιτηθεί, όπως εν προκειμένω, είτε δεν το θεωρεί οπότε δεν αποστέλλει τέτοιο έγγραφο. Εν προκειμένω το έγγραφο εστάλη και έγινε αποδεκτό. Η εκ των υστέρων μομφή περί δήθεν εξαναγκασμού είναι συκοφαντική και τελείως ανυπόστατη και ειδικά όταν παρερμηνεύονται γεγονότα στοχευμένα, διαχέοντας ψευδείς ειδήσεις."

Η ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΣΝΟΧ

"Σε μία εποχή που οι εργαζόμενοι στις δομές υγείας του ακριτικού  νησιού μας βρίσκονται στο επίκεντρο  της δίνης της πανδημίας Covid-19 και το Γενικό νοσοκομείο Χίου, τα πολυδύναμα  και  αγροτικά ιατρεία, τα κέντρα υγείας της πόλης και του Πυργιού αντιμετωπίζουν σοβαρά και οξυμένα ζητήματα (μειωμένων προϋπολογισμών, ελλείψεων   νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, ελλείψεις υλικών, πολύχρονων καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση του 3ου και 4ου κτηρίου, κ.λπ.) η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Χίου προχωρά σε μία αήθη παρέμβαση κατά του Σωματείου μας, όσον αφορά την τοποθέτησή μας, με αφορμή την «εκπαραθύρωση» της μέχρι πρότινος προϊσταμένης  της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, το Δ.Σ. του νοσοκομείου, καθώς και Διοικήτρια αυτού, θα πρέπει να αντιληφθούν την κρισιμότητα των στιγμών για τους κατοίκους αυτού εδώ του τόπου, καθώς και τους εργαζόμενους στις δομές υγείας και να ασχοληθούν με τη λύση των παρακάτω προβλημάτων, που ταλανίζουν το Νοσοκομείο:

  1. Άμεση τροποποίηση του οργανισμού του νοσοκομείου σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας. Άμεση και γενναία αύξηση της χρηματοδότησης των δομών υγείας, από των Κρατικό Προϋπολογισμό. 
  2. Προσλήψεις μόνιμου νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού.
  3. Άμεση αποπεράτωση του 3ου και 4ου κτηρίου, που θα σηματοδοτήσει την ανάπτυξη των κλινικών, καθώς και άμεση έναρξη των εργασιών του 1ου και 2ου κτηρίου (παλαιά παθολογική).
  4.   Να ενισχυθεί άμεσα το εργαστήριο απεικονιστικής ιατρικής με μόνιμους γιατρούς, ώστε να εκλείψουν οι τεράστιες λίστες αναμονής στα ραντεβού του αξονικού και μαγνητικού τομογράφου.

 

Όσον αφορά  την τοποθέτησή μας για τον «εξαναγκασμό σε παραίτηση και την καθαίρεση» του μέλους του Δ.Σ. του Σωματείου μας, αντί άλλης απάντησης, σας καλούμε να ανακαλέσετε την  τρομοκρατική απόφασή σας, που οδηγεί στο  χτύπημα της εργασιακής και επιστημονικής λειτουργίας έμπειρου  προσωπικού και υποσκάπτει  μια  ευαίσθητη και νευραλγική κλινική του νοσοκομείου και μάλιστα σε εποχή πανδημίας.

Η στάση του Σωματείου καθορίζεται με γνώμονα την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζόμενων και των συντοπιτών μας, που  βρίσκονται για περίθαλψη σ’ αυτό.

Κατά συνέπεια υποδείξεις και νουθεσίες για Δηλώσεις Μετάνοιας σας επιστρέφονται!

 

 

                                                                                                               

 

Σχετικά Άρθρα