Χίος, Σάββατο 7 Δεκεμβρίου

Διπλός τραυματισμός με ποδήλατο χωρίς φώτα

Σάβ, 30/11/2019 - 19:48
Παρά τη έγκαιρη μεταφορά ο 58χρονος κατέληξε

Το αναμενόμενο τροχαίο έγινε στις 7.00 μ.μ. στην Περιφερειακή οδό Χίου – Θυμιανών, όταν Ι.Χ προσέκρουσε με ποδήλατο, που χωρίς φώτα οδηγούσαν μετανάστες – πρόσφυγες, με κατεύθυνση από την Χίο στα Θυμιανά.

Το Ι.Χ. οδηγούσε 36χρονη συμπολίτισσα μας στην πλευρά του δρόμου από τη Χίο στα Θυμιανά, όταν ξαφνικά στο ύψος του νεκροταφείου του Αγίου Δημητρίου, είδε μπροστά της το ποδήλατο χωρίς να μπορέσει να αντιδράσει αφού αυτό δεν έφερε κανένα φωτισμό!

Σημειώνεται ότι το θέμα είχε αναδείξει ο Διοικητής της Τροχαίας Χίου Παντελής Καλανδρόπουλος ,συνιστώντας στους μετανάστες – πρόσφυγες της ΒΙΑΛ, όσο μπορεί να φτάσει η φωνή του σ’ αυτούς, να μην οδηγούν το βράδυ ποδήλατα χωρίς φώτα.

Το ίδιο είχε επισημανθεί και από επαγγελματίες οδηγούς ΤΑΧΙ, που θεωρούσαν ότι το ατύχημα είναι θέμα χρόνου.

Από τους δύο άνδρες, 22 και 27 χρόνων, που μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Σκυλίτσειο ο ένας είναι τραυματισμένος βαριά.

Παρ, 06/12/2019 - 16:56

Κάτω στην Πλατεία Ναυτοσύνης βρίσκεται το μνημείο με τα περισσότερα ονόματα μνήμης εν Ελλάδι.

Θυμίζει το… Δίστομο.

Η Αιγνούσσα πλήρωσε με βαρύ φόρο αίματος τη ναυτοσύνη της, τις άθλιες συνθήκες ναυσιπλοϊας του παρελθόντος, θυμάται και τιμά όσους χάθηκαν, αλλά ευχαριστεί και γι’ αυτούς που σώθηκαν, για να παραδώσουν… πηδάλιο στις επόμενες γενιές, με την διαχρονική ευχή της Οινούσσιας μάνας «Ο Άγιος Νικόλας στην πλώρη σου».

Αυτόν τον Άγιο, τον δικό της, τον… ναυτικό, τίμησε σήμερα η Αιγνούσσα στον ομώνυμο Ναό, αφιερωμένο στη μνήμη του Αγίου Νικολάου, με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Χίου Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου.

Ακολούθησε περιφορά της εικόνας πέριξ του Ναού ενώ την πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Δήμαρχος του νησιού Γιώργος Δανιήλ, από το ιστολόγιο του οποίου είναι και η φωτογραφία που δημοσιεύεται.