"Δώσε Αίμα - Χάρισε Ζωή" το σύνθημα της αιμοδοσίας στο Δημαρχείο

Η μεγάλη προσέλευση έφερε... χαμόγελα στο Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Χίου και τους Διοργανωτές
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 12/02/2021 - 13:28

Με μεγάλη ανταπόκριση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής εθελοντική αιμοδοσία στο Δημαρχείο Χίου καθώς η προσέλευση τόσο των δημοτικών όσο και των τραπεζικών υπαλλήλων ήταν αθρόα.

Η αιμοδοσία συνδιοργανώθηκε από τον σύλλογο εργαζομένων των ΟΤΑ και το τοπικό παράρτημα της ΟΤΟΕ, με τους διοργανωτές να τονίζουν την σημασία της προσφορά στον συνάνθρωπο αλλά και την επάρκεια σε αίμα που πρέπει να διαθέτει το Νοσοκομείο Χίου.

«Η ανταπόκριση είναι μεγάλη αν και αρκετοί συνάδελφοι μας εργάζονται με τηλεργασία και δεν βρίσκονται στις υπηρεσίες», ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Δήμου Χίου Γιάννης Δεληγιάννης, ενώ η Αλεξία Δρούβη εκπροσωπώντας την ΟΤΟΕ υπογράμμισε ότι «δίνουμε δέκα λεπτά από τον χρόνο μας υποστηρίζοντας την ζωή».

«Η προσφορά αίματος προς τον συνάνθρωπο δείχνει την αγάπη που έχουμε μέσα μας», τόνισε η ιατρός βιοπαθολόγος του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου Μαρία Παναγιωτέλη συμπληρώνοντας ότι η ανάγκη για αίμα είναι πάντα μεγάλη καθώς εκτός από τα έκτακτα περιστατικά υπάρχουν και αρκετοί συνάνθρωποι μας με προβλήματα υγείας που χρειάζονται συνεχώς αίμα.

Για τις αυξημένες ανάγκες λόγω και της πανδημίας έκανε λόγο η νοσηλεύτρια της αιμοδοσίας Χίου Άννα Σωτηρίου υπογραμμίζοντας ότι το τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Χίου  προσπαθεί, παρά το μειωμένο προσωπικό, να βρίσκεται  σε δράσεις και εκτός νοσοκομείου.

Επόμενη εθελοντική αιμοδοσία την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου στην Καλλιμασιά, ενώ  συνεχίζονται για όλο τον Φεβρουάριο κάθε Τρίτη οι εθελοντικές αιμοδοσίες στο κτήριο του ΚΑΠΗ.

 

ethelontiki_aimodosia_gia_ti_stirixi_ton_synanthropon_mas

Σχετικά Άρθρα