Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων

Τρί, 08/11/2016 - 14:59

Σε έκτακτη Γενική Συνέλευση καλεί τα μέλη του τη Δευτέρα στις 6 μ.μ. στο εργατικό κέντρο,  το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου προκειμένου να ενημερωθούν, όπως αναφέρουν στη σχετική ανακοίνωση, για το νέο κύμα αντεργατικών – ασφαλιστικών μέτρων, που ετοιμάζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τη 2η αξιολόγηση, αλλά και να εκλέξουν τους αντιπροσώπους τους για την 4η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του Π.Α.ΜΕ. στις 19-20 Νοέμβρη.

 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «εξαπολύουν νέο οδοστρωτήρα σε ό,τι έχει απομείνει από εργατικά - λαϊκά δικαιώματα και απαιτούν σιωπή νεκροταφείου από τους εργαζόμενους!

¨                   Απελευθέρωση απολύσεων και αύξηση του ορίου από το 5% στο 10%!

¨                   Νέα μείωση του άθλιου κατώτερου μισθού των 586 ευρώ και νέος "υπο-κατώτερος μισθός" για τους νεοπροσλαμβανόμενους!

¨                   Κατάργηση όσων επιδομάτων έχουν απομείνει και σφαγή στα προνοιακά επιδόματα!

¨                   Πλήρη επικράτηση των ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων για ακόμα μεγαλύτερη μείωση του μέσου μισθού!

¨                   Παραπέρα επέκταση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, δηλαδή της δουλειάς - λάστιχο με 100 και 200 ευρώ μισθό!

¨                   Νέα μείωση των σημερινών συντάξεων και των κοινωνικών παροχών, δηλαδή νέα μείωση του "μη μισθολογικού κόστους" που έχει παραγγείλει στην κυβέρνηση ο ΣΕΒ!

¨                   Νέα μεγάλη μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5.000 από τα 8.600 ευρώ!

¨                   "Δικαίωμα" στους εργοδότες να απαντούν με λοκ άουτ στους αγώνες των εργαζομένων.

¨                   Νέος συνδικαλιστικός νόμος για τον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης.»

Το Σωματείο καλεί τα μέλη του να οργανώσουν την αντεπίθεσή τους «απέναντι στα συμφέροντα του διεθνούς και ντόπιου κεφαλαίου, στα αντιλαϊκά μέτρα που συνεχίζουν να νομοθετούνται και να κορυφώσουμε τον αγώνα μας με απεργιακή κινητοποίηση στις 8/12/2016.»

Καταλήγοντας η ανακοίνωση διευκρινίζει ότι το «Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (Π.Α.ΜΕ) δεν είναι κομματικός φορέας ή παράταξη. Είναι μέτωπο οργανώσεων της εργατικής τάξης, συνδικάτων, ομοσπονδιών , εργατικών κέντρων, επιτροπών αγώνα , εκλεγμένων συνδικαλιστών. Κοινή συμφωνία αυτών των δυνάμεων είναι να ακολουθούν τη γραμμή του αγώνα απέναντι στο κεφάλαιο, την Ε.Ε. και την εκάστοτε αντιλαϊκή-αντεργατική κυβερνητική πολιτική.

Το ΠΑΜΕ ιδρύθηκε το 1999 και από το 2000 είναι μέλος της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας (Π.Σ.Ο.). Παλεύει αταλάντευτα για την ενότητα της εργατικής τάξης. Επιδιώκει την κοινή , συντονισμένη πάλη των εργαζομένων στον Ιδιωτικό τομέα, στο Δημόσιο, τις πρώην ΔΕΚΟ. Η πάλη αυτή συνδέεται άμεσα με την ισχυροποίηση του μετώπου ενάντια στον εργοδοτικό- κυβερνητικό συνδικαλισμό (πλειοψηφία ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ κ.α. ) που δεν μπορεί να εκπροσωπήσει την εργατική τάξη αφού στηρίζει και εκπροσωπεί το κεφάλαιο και το εκμεταλλευτικό του σύστημα.»

Σχετικά Άρθρα