Χίος, Τετάρτη 12 Αυγούστου

Έκτακτη συνέλευση στα Καρδάμυλα για το ΕΠΑΛ

Τρί, 17/09/2019 - 11:30

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση το συμβούλιο κοινότητος Καρδαμύλων συγκαλεί έκτακτη λαϊκή συνέλευση αύριο Τετάρτη 18/9/2019 στις 8 μ.μ στο πρώην καφενείο Απομάχων, όπου θα γίνει ενημέρωση  για τις μέχρι τώρα εξελίξεις για το θέμα του κλεισίματος της ειδικότητας οικονομικού τομέα του ΕΠΑΛ.

Όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής, αν μέχρι αύριο δεν υπάρξει τελεσίδικη απόφαση για τη λειτουργία του τμήματος, είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν στις κινητοποίησεις που έχουν ήδη εξαγγείλει  (καταλήψεις σχολείων, κλείσιμο δρόμων), θεωρώντας ότι ήδη δόθηκε παράταση χρόνου στο Υπουργείο για να αναθεωρήσει την απόφασή του.

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 12/08/2020 - 15:56

Με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου και πλήρες ωράριο θα εργάζονται  από την νέα σχολική χρονιά οι σχολικές καθαρίστριες  καθώς αναμένεται μέχρι την επόμενη εβδομάδα να βγει και η σχετική προκήρυξη.

Είναι ένα βήμα για τις καθαρίστριες για καλυτέρα εργασιακά δικαιώματα, ανέφερε ο πρόεδρος των  σχολικών επιτροπών Α/θμιας Εκπαίδευσης Κώστας Καρατζάς, συμπληρώνοντας ότι θα υπάρχει επιπλέον μοριοδότηση για όσες καθαρίστριες δούλευαν τα προηγούμενα χρόνια.

Για την ικανοποίηση ενός αιτήματος χρόνων των σχολικών καθαριστριών  έκανε λόγο ο πρόεδρος των σχολικών επιτροπών Β/θμιας εκπαίδευσης Κωνσταντίνος-Βίκτωρ Χατζησταμάτης .

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν τα χαρτιά τους στον Δήμο Χίου, μετά την έκδοση της σχετικής προκήρυξης, ενώ θα υπάρξει  επιπλέον μοριοδότηση όσων εργάζονταν τα προηγούμενα χρόνια σε σχολεία.