Χίος, Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου

Έκτακτη συνέλευση στα Καρδάμυλα για το ΕΠΑΛ

Τρί, 17/09/2019 - 11:30

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση το συμβούλιο κοινότητος Καρδαμύλων συγκαλεί έκτακτη λαϊκή συνέλευση αύριο Τετάρτη 18/9/2019 στις 8 μ.μ στο πρώην καφενείο Απομάχων, όπου θα γίνει ενημέρωση  για τις μέχρι τώρα εξελίξεις για το θέμα του κλεισίματος της ειδικότητας οικονομικού τομέα του ΕΠΑΛ.

Όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής, αν μέχρι αύριο δεν υπάρξει τελεσίδικη απόφαση για τη λειτουργία του τμήματος, είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν στις κινητοποίησεις που έχουν ήδη εξαγγείλει  (καταλήψεις σχολείων, κλείσιμο δρόμων), θεωρώντας ότι ήδη δόθηκε παράταση χρόνου στο Υπουργείο για να αναθεωρήσει την απόφασή του.

Σχετικά Άρθρα

Δελτίο Τύπου Δήμου Χίου
Παρ, 06/12/2019 - 16:13

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο πρώτων βοηθειών και χρήσης αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή για τους υπαλλήλους του Δήμου από το ΕΚΑΒ Χίου σε συνεργασία με το Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Χίου. Το σεμινάριο έλαβε χώρα στις 3 Δεκεμβρίου στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Χίου.

Πιο συγκεκριμένα, το σεμινάριο διήρκησε πέντε ώρες και περιλάμβανε εκτός από τις θεωρητικές γνώσεις και πρακτική εξάσκηση με την βοήθεια των εκπαιδευτών του ΕΚΑΒ, οι οποίοι έχουν μεγάλη επαγγελματική και εκπαιδευτική εμπειρία. Ο σκοπός του σεμιναρίου ήταν η ενημέρωση και η γνώση  για την άμεση αντιμετώπιση  ενός περιστατικού τόσο με την παροχή πρώτων βοηθειών όσο και με την χρήση του απινιδωτή. 

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι τα ατυχήματα μπορούν να συμβούν οπουδήποτε, ειδικότερα όμως στους χώρους εργασίας όπου οι ώρες παραμονής καθώς και οι επιβαρύνσεις, τόσο οι σωματικές όσο και οι ψυχολογικές, είναι περισσότερες. Πολλές φορές οι χώροι εργασίας είναι εφοδιασμένοι με κυτία πρώτων βοηθειών όπως απινιδωτές. Ωστόσο, αυτό δεν είναι επαρκές  όταν δεν υπάρχει εκπαιδευμένο άτομο στην εφαρμογή τεχνικών πρώτων βοηθειών. Γι αυτό το λόγο η  γνώση πρώτων βοηθειών είναι πολύ σημαντική καθώς στην κυριολεξία μπορεί να  σώσει ανθρώπινες ζωές είτε στο χώρο εργασίας είτε στην προσωπική ζωή.

Βασική προτεραιότητα του Δήμου Χίου είναι η ασφάλεια και η προστασία της υγείας των πολιτών και γι αυτό το λόγο θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες  εκπαιδευτικές και ενημερωτικές δράσεις.