Χίος, Δευτέρα 3 Αυγούστου

Ένα στερνό αντίο σε φίλους από τα παλιά ! Γιάννης και Μίμης Μανωλάκης

Τρί, 14/01/2020 - 19:26

Δεν θα μπορούσα να μην γράψω έστω και δύο λόγια για το μεγάλο ταξίδι δίχως γυρισμό του φίλου από τα παλιά του Γιάννη Μανωλάκη αλλά και του αδερφού του συμμαθητή μου στην Εμπορική Σχολή Χίου Μίμη Μανωλάκη που έχει φύγει πολλά χρόνια πριν σε νεαρή ηλικία , πάντως κάθε καλοκαίρι οι συμμαθητές και οι συμμαθήτριες που βρισκόμαστε τους φέρνουμε και τους οκτώ απόντες στην μνήμη μας.

Τώρα για τον Γιάννη και την οικογένεια του τι να πρώτο γράψω και τι να θυμηθώ. Κοινά ονόματα στην οικογένεια Σπύρος και Ελευθερία είναι βέβαια και η Χρυσούλα τα τρία παιδιά τους μαζί με την Καλλιμασιωτίνα σύζυγό Ρίτα το γένος Γαννιάρη !

Βρισκόμαστε πολλές φορές και μάλιστα την δεκαετία 1970 και 1980 σε κοινές βεγγέρες στα σπίτια μας αλλά και σε χορούς και πανηγύρια σε κέντρα διασκέδασης μαζί και της ευρύτερης παρέας μας.

Καλοσυνάτος πάντοτε ο Γιάννης Μανωλάκης χαμογελαστός με πολύ χιούμορ και καλαμπούρι με πολύ ευγένεια που καταδείκνυε τον πολιτισμό και το καλώς φέρεστε με την συμπεριφορά του μέσα στην Χιώτικη κοινωνία .

Δεν ξεχνάμε όμως γεγονότα ευχάριστα που πήραν τραγικό τέλος με τον χαμό κοινού μας φίλου του Γιάννη Κυριακίδη, που χορεύαμε μαζί στις χαρές της κόρης του Γιάννη Μανωλάκη μέσα στην αίθουσα του ξενοδοχείου Χανδρής και έπαθε έμφραγμα. Παρά τις προσπάθειες τόσο από εμένα που τον κρατούσα από το χέρι και προσπάθησα άμεσα όσο περισσότερο και του γιατρού Γιάννη Αργυρούδη που ήταν παρόν λόγω συγγένειας δεν ήταν δυνατόν να επανέλθει ήταν ακαριαίος θάνατος !

Ίσως ήταν τυχαίο σήμερα με τα λόγια μου αυτά να μνημονεύσω και τους τρείς φίλους .

Υπομονή και κουράγιο Ρίτα παιδιά και εγγόνια και ο Γιάννης θα βρήκε ήδη στον παράδεισο μεγάλη παρέα από τα παλιά !

Τα θερμά μου συλλυπητήρια ! Ξέρετε ότι μετά το φευγιό της Ιουλίας δεν μπορώ να βρεθώ σε εξόδιο ακολουθία !

ΑΙΩΝΙΑ όλων η Μνήμη ! Χίος 14 Ιανουαρίου 2020 Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

 

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 03/08/2020 - 18:11

Το Σάββατο 8 Αυγούστου 2020 πανηγυρίζει με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια και λαμπρότητα ο Ιερός Ναός Αγίου Αιμιλιανού Καλλιμασιάς, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:

Παρασκευή 7 Αυγούστου 2020

 

Ώρα 7.00 μ.μ. Τιμητική δια θαλάσσης μεταφορά της ιεράς εικόνας του Αγίου και απόδοση τιμών από τον Όμιλο Φουσκωτών Σκαφών Χίου, από το λιμάνι του Αγίου Ιωάννου ως τον μόλο του Αγίου Αιμιλιανού. Υποδοχή από τον Ιερό Κλήρο, τις Αρχές και τον Λαό και λιτάνευση ως τον Ιερό Ναό.

 

Ώρα 7.30 μ.μ. ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου. 

Σάββατο 8 Αυγούστου 2020

 

Ώρα 7.00 π.μ. Πανηγυρικός Όρθρος μετά αρτοκλασίας και Θεία Λειτουργία (Ιερατικό Συλλείτουργο).

Παρασκευή και προσφορά σε όλους του παραδοσιακού χταποδοπίλαφου, σύμφωνα με το έθιμο.

 

Ώρα 7.00 μ.μ. Μεθεόρτιος Εσπερινός.