Χίος, Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου

Ενημέρωση της Κιβωτού για τις δωρεές συμπολιτών μας

Παρ, 27/09/2019 - 14:55

Με αφορμή κάποια πρόσφατα συμβάντα και αναφορές συμπολιτών η ΚΙΒΩΤΟΣ του Κόσμου Αιγαίου ενημερώνει  ότι η παρουσία εκπροσώπου της με κουτί της Κιβωτού στις εκκλησίες, γίνεται μόνο εφόσον το έχει ζητήσει η οικογένεια. Στην περίπτωση αυτή ενημερώνει τους επιτρόπους της εκκλησίας. Για την περίπτωση που η παρουσία εκπροσώπου δεν είναι επιθυμητή στον χώρο της εκκλησίας, ο εκπρόσωπος θα παρευρίσκεται εκτός του χώρου της εκκλησίας.

 Επίσης γνωστοποιεί ότι για οποιαδήποτε δωρεά δέχονται, αποστέλλουν προσωπικό ευχαριστήριο και απόδειξη. Σε περίπτωση που δεν έχουν  λάβει οι δωρητές τίποτα από τα παραπάνω και για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία τους παρακαλεί πολύ να επικοινωνούν με τα γραφεία της στη διεύθυνση Κοντογιάννη 8 (πρώην ΙΚΑ) από Δευτέρα έως Παρασκευή 9.00-17.00  στα τηλέφωνο 22710-81953 ή 22710-22810.

 

Σχετικά Άρθρα

Οι παράγκες επεκτείνονται και οι κάτοικοι ζητούν περισσότερη αστυνόμευση
Τετ, 11/12/2019 - 15:20

Όσο οι Κυβερνώντες μετρούν καθυστερήσεις και «τα παιδία παίζει» μεταξύ 15ου, 17ου, 18ου χιλιομέτρου της επαρχιακής οδού Χίου – Βολισσού, η ΒΙΑΛ, που δεν είναι πια μόνο η ΒΙΑΛ αλλά και οι πέριξ από αυτήν περιοχές, μετατρέπεται σε μια απέραντη παραγκούπολη, όπου διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες, μέσα στις λάσπες και στα σκουπίδια, κατά την επίσημη προχθεσινή καταμέτρηση, 5.681 Ανθρωποι, ανάμεσά τους παιδιά και γυναίκες.

Αυτοί είναι οι κολασμένοι της ΒΙΑΛ, γιατί υπάρχουν και οι κάτοικοι του Χαλκειούς, που ζουν κι αυτοί το δικό τους βάσανο τα τελευταία χρόνια, το οποίο αντί να αντιμετωπίζεται, χειροτερεύει μέρα με την ημέρα.

Την κατάσταση περιέγραψε το πρωί στο Ράδιο «Αλήθεια» ο Πρόεδρος της Κοινότητας Χαλκειούς, Βασίλης Βίγκας, ο οποίος κάθε φορά που επισκέπτεται το Κέντρο διαπιστώνει ότι υπάρχει πάντα το... χειρότερο.

Μίλησε, πρώτα και κύρια για τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους που μένουν εκεί,  για τις αγροικίες που έχουν λεηλατηθεί στην προσπάθεια προσφύγων – μεταναστών να βρουν υλικά να φτιάξουν τις παράγκες τους και για τα δέντρα που κόβονται γιατί πρέπει να βρουν ξύλα. Είπε για τις παράγκες που έχουν φτάσει στο χείλος της ασφάλτου, για τα σκουπίδια ανάμεσα στα οποία ζουν άνθρωποι, για την ΒΙΑΛ, που δεν είναι πια μόνο ΒΙΑΛ αλλά επεκτείνεται  προς τις περιοχές Μαυρώνη και Παναγία Κρήνα, για την κλοπές που έχουν αυξηθεί τις τελευταίες ημέρες, για τον φόβο που υπάρχει στο χωριό να κυκλοφορεί κάποιος νύχτα.

Ζήτησε για μια ακόμη φορά αστυνόμευση, για την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων αλλά και βλέποντας πλέον και τις αλλαγές, ακόμη και  στον τρόπο που τον αντικρίζουν κάθε φορά που πηγαίνει στο Κέντρο, οι διαμένοντες εκεί, οι οποίοι ζώντας σ'αυτές τις συνθήκες άγνωστο είναι πως θα αντιδράσουν.

Όταν ακούει τους πολιτικούς να διαπληκτίζονται για το ΠΡΟΚΕΚΑ ο Πρόεδρος του Χαλκειούς δεν ξέρει τι να πιστέψει.

Ωστόσο με σκωπτική διάθεση επισημαίνει ότι και η ΒΙΑΛ ξεκίνησε για 1.000 άτομα και έχει φτάσει πια στα 6.000, άρα και στο Αίπος η δομή που λένε μπορεί να ξεκινήσει από το 15ο χλμ. και να φτάσει στο 18ο.....