Ενημερωτική Παρέμβαση του ΚΕΘΕΑ Χίου στο 11ο Δημοτικό Σχολείο

Πέμ, 24/11/2022 - 13:51

Οι μονάδες του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ στην Χίο (Συμβουλευτικό Κέντρο και Πολυδύναμο Κέντρο Β. Αιγαίου με έδρα τη Χίο) στα πλαίσια των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στην τοπική κοινωνία πραγματοποίησαν με επιτυχία ενημερωτική παρέμβαση στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Χίου.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στις 23 και 24 Νοεμβρίου 2022, αφορούσε την ασφαλή χρήση του διαδικτύου και είχε τίτλο: «Χρήση Διαδικτύου Ναι, Κατάχρηση Όχι». Οι μαθητές συμμετείχαν ενεργά και είχαν την δυνατότητα να συνεργαστούν ομαδικά, να ανταλλάξουν απόψεις και να εκφράσουν απορίες και προβληματισμούς αναφορικά με την χρήση του διαδικτύου.

Ομιλητές ήταν ο Νίκος Κουκιάς, Κοινωνικός Λειτουργός και Υπεύθυνος των μονάδων του ΚΕΘΕΑ στην Χίο και η Ελπίδα Κακαλιά, Ψυχολόγος του Πολυδύναμου Κέντρου Β. Αιγαίου με έδρα τη Χίο. Ευχαριστούμε πολύ τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Κώστα Χάμπα και τους Δασκάλους για την φιλοξενία και την ωφέλιμη συνεργασία. Είναι πολύ σημαντικό η ενημέρωση για θέματα, όπως η ασφαλής χρήση του διαδικτύου να γίνεται από τις πρώτες κιόλας βαθμίδες της εκπαίδευσης προσαρμοσμένη πάντα στην ηλικία και στις ανάγκες των μαθητών.

Σχετικά Άρθρα