Χίος, Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου

Επανασύνδεση 31 χρόνια μετά για τους αποφοίτους των Λυκείων Βροντάδου

Δείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 19/08/2019 - 14:26

Παρόντες δήλωσαν το βράδυ του Σαββάτου οι περισσότεροι από όσους αποφοίτησαν από τα Λύκεια Βροντάδου (Γενικό και Τεχνικό) το 1988 στη μάζωξη που πραγματοποιήθηκε αρχικά στον Όρμο Λω και στη συνέχεια σε κέντρο στο λιμανάκι της Δασκαλόπετρας.

31 χρόνια μετά, είχαν την ευκαιρία να βρεθούν οι συμμαθητές, χάρη στην «απουσιολόγο» Αμαλία Καστάνου, που προσπάθησε εδώ και μήνες να τους εντοπίσει - εντός και εκτός Ελλάδας-  για να οριστεί τελικά το ραντεβού στις 17 Αυγούστου.

Ήταν η 2η, μετά την αποφοίτησή τους, οργανωμένη συνάντηση (η πρώτη είχε γίνει στην 20ετία), οπότε είχαν να πουν πολλά.

Για λίγο ο χρόνος σταμάτησε… οι έγνοιες της καθημερινότητας μπήκαν στην άκρη, θυμήθηκαν τα ξένοιαστα μαθητικά χρόνια και ευχήθηκαν να βρεθούν και πάλι μαζί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Τρί, 18/02/2020 - 18:59

Σεισμική δόνηση έντασης 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με πρώτη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, αναστάτωσε τη Λέσβο και ιδιαίτερα τις ανατολικές της ακτές στις 6:10 μ.μ. Ο σεισμός έγινε αισθητός και στη Χίο.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στην περιοχή του Ακχισάρ της δυτικής Τουρκίας, 109 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης της Μυτιλήνης.

Ας σημειωθεί ότι το τελευταίο δίμηνο, από τις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα, με το ίδιο επίκεντρο έχουν γίνει συνολικά πέντε σεισμοί με ένταση πάνω από 4,8 Ρίχτερ. Με μεγαλύτερο αυτόν που σημειώθηκε στις 22 Ιανουαρίου, έντασης 5,3 βαθμών. Επίσης έχουν γίνει και δεκάδες μετασεισμοί μικρότερης έντασης.