Χίος, Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου

Επιχείρηση διάσωσης σε χαράδρα στον Εμπορειό.

Σάβ, 10/08/2019 - 18:23

Συναγερμός σήμανε για τις δυνάμεις ασφαλείας, όταν στις 5.30 μ.μ. έγινε ειδοποίηση ότι άγνωστοι καλούσαν σε βοήθεια σε βραχώδη έκταση Νοτίως του κόλπου του Εμπορειούς.

Η Πυροσβεστική που έφθασε στο σημείο διαπίστωσε ότι άγνωστος αριθμός ατόμων, πιθανότατα μετανάστες – πρόσφυγες βρίσκονταν εγκλωβισμένοι σε βραχώδη έκταση.

Σε επιχείρηση που έγινε διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για δέκα μετανάστες - πρόσφυγες, που βγήκαν από βάρκα, που προσάραξε σε βραχώδη έκταση. Από αυτούς οι έξι διέφυγαν σε άγνωστη κατεύθυνση και αναζητούνται ενώ οι τέσσερις έμειναν εγκλωβισμένοι στα βράχια, μέχρι που έφτασαν κοντά τους οι Πυροσβέστες.

Εκεί διαπίστωσαν ότι από αυτούς οι τρείς, μια οικογένεια πιθανόν Παλαιστινιακής εθνικότητας, πατέρας, μητέρα και μια τυφλή κόρη έχριζαν άμεσης βοηθείας καθώς η μία δεν είχε τις αισθήσεις της η δε δεύτερη είχε εμφανώς σημάδια αφυδάτωσης.

Μετά την επιχείρηση που έγινε οι δύο μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο και βρίσκονται εκτός κινδύνου στο Κέντρο Υγείας Πυργίου.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 06/12/2019 - 16:56

Κάτω στην Πλατεία Ναυτοσύνης βρίσκεται το μνημείο με τα περισσότερα ονόματα μνήμης εν Ελλάδι.

Θυμίζει το… Δίστομο.

Η Αιγνούσσα πλήρωσε με βαρύ φόρο αίματος τη ναυτοσύνη της, τις άθλιες συνθήκες ναυσιπλοϊας του παρελθόντος, θυμάται και τιμά όσους χάθηκαν, αλλά ευχαριστεί και γι’ αυτούς που σώθηκαν, για να παραδώσουν… πηδάλιο στις επόμενες γενιές, με την διαχρονική ευχή της Οινούσσιας μάνας «Ο Άγιος Νικόλας στην πλώρη σου».

Αυτόν τον Άγιο, τον δικό της, τον… ναυτικό, τίμησε σήμερα η Αιγνούσσα στον ομώνυμο Ναό, αφιερωμένο στη μνήμη του Αγίου Νικολάου, με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Χίου Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκου.

Ακολούθησε περιφορά της εικόνας πέριξ του Ναού ενώ την πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Δήμαρχος του νησιού Γιώργος Δανιήλ, από το ιστολόγιο του οποίου είναι και η φωτογραφία που δημοσιεύεται.