Χίος, Δευτέρα 19 Αυγούστου

Επιχείρηση διάσωσης σε χαράδρα στον Εμπορειό.

Σάβ, 10/08/2019 - 18:23

Συναγερμός σήμανε για τις δυνάμεις ασφαλείας, όταν στις 5.30 μ.μ. έγινε ειδοποίηση ότι άγνωστοι καλούσαν σε βοήθεια σε βραχώδη έκταση Νοτίως του κόλπου του Εμπορειούς.

Η Πυροσβεστική που έφθασε στο σημείο διαπίστωσε ότι άγνωστος αριθμός ατόμων, πιθανότατα μετανάστες – πρόσφυγες βρίσκονταν εγκλωβισμένοι σε βραχώδη έκταση.

Σε επιχείρηση που έγινε διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για δέκα μετανάστες - πρόσφυγες, που βγήκαν από βάρκα, που προσάραξε σε βραχώδη έκταση. Από αυτούς οι έξι διέφυγαν σε άγνωστη κατεύθυνση και αναζητούνται ενώ οι τέσσερις έμειναν εγκλωβισμένοι στα βράχια, μέχρι που έφτασαν κοντά τους οι Πυροσβέστες.

Εκεί διαπίστωσαν ότι από αυτούς οι τρείς, μια οικογένεια πιθανόν Παλαιστινιακής εθνικότητας, πατέρας, μητέρα και μια τυφλή κόρη έχριζαν άμεσης βοηθείας καθώς η μία δεν είχε τις αισθήσεις της η δε δεύτερη είχε εμφανώς σημάδια αφυδάτωσης.

Μετά την επιχείρηση που έγινε οι δύο μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο και βρίσκονται εκτός κινδύνου στο Κέντρο Υγείας Πυργίου.

Σχετικά Άρθρα

Στα... όπλα από αύριο οι κυνηγοί και "βολές" από τον Πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Χίου στο 2ο σύλλογο που δημιουργήθηκε τοπικά
Δευ, 19/08/2019 - 16:32

 

Επανέρχεται στις 22 εξόδους το κυνήγι της πέρδικας με τον Πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Χίου, Γιάννη Μεννή να δηλώνει στο Ράδιο «Α» ότι «το κυνήγι δεν είναι θέμα πολιτικής παρέμβασης» και να καταγγέλλει  αυτό που έγινε πέρσι με την μείωση των εξόδων στις 16.

Όπως είπε, υπάρχουν μελέτες που τεκμηριώνουν πως πρέπει να ρυθμίζεται το κυνήγι σημειώνοντας ότι στο μεγαλύτερο τμήμα της Ελλάδας, ακόμα και στα Ψαρά και τις Οινούσσες οι έξοδοι για την πέρδικα είναι 32.

Και φέτος, ειδικά για την πέρδικα, η κυνηγετική περίοδος ξεκινά στις 15 του Σεπτέμβρη και ολοκληρώνεται στις 30 Νοεμβρίου με έξοδο κάθε Σαββατοκύριακο, ενώ το κυνήγι του λαγού αρχίζει επίσης στις 15/9 και ολοκληρώνεται στις 10 Ιανουαρίου 2020 (κάθε Τετάρτη και τα Σαββατοκύριακα).

Όσον αφορά τις κυνηγετικές άδειες μέχρι το πρωί, παραμονή της έναρξης του κυνηγίου, είχαν κατατεθεί 470, αριθμός που πλησιάζει - όπως είπε- στα συνήθη επίπεδα για την πρώτη ημέρα. Το κόστος της ανέρχεται στα 104,68 ευρώ, αυξημένη κατά 5 ευρώ σε σχέση με πέρσι για την περαιτέρω ενίσχυση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας, ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες μισθοδοσίας των 258 θηροφυλάκων πανελλαδικά αλλά και σε φιλοθηραματικό έργο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στο σύνολο του κόστους έκδοσης της άδειας 65 ευρώ καταλήγουν στην Κυνηγετική Ομοσπονδία και στον τοπικό κυνηγετικό σύλλογο (για την ακρίβεια στο σύλλογο Χίου 15 ευρώ). Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του όταν ρωτήθηκε αν έχει μειωθεί ο αριθμός των αδειών που εκδίδουν μέσω του συλλόγου τους απάντησε θετικά και "όπλισε" κατά του 2ου συλλόγου που έχει δημιουργηθεί στη Χίο μιλώντας για «παρασύλλογο» με τον οποίο μάλιστα υπάρχει και δικαστική διαμάχη. Όπως υποστήριξε ο εν λόγω σύλλογος δεν λειτουργεί καθόλη τη διάρκεια του έτους (εκείνοι, είπε, έχουν εξυπηρετήσει μέλη του για την έκδοση γενικής άδειας, επειδή τα γραφεία είναι κλειστά), ενεργοποιείται μόνο κατά την περίοδο έκδοσης των αδειών και επί της ουσίας απαρτίζεται από εκείνους που δεν κατάφεραν να εκλεγούν στη διοίκηση του Κυνηγετικού Συλλόγου, πάντα κατά τα λεγόμενα του κου Μεννή.   Τέλος ανέφερε ότι η διαφορά κόστους έκδοσης της άδειας, μεταξύ των δύο συλλόγων,  είναι της τάξεως των 5 ευρώ, λέγοντας ενώ εκείνοι από τα έσοδα που έχουν πληρώνουν θηροφύλακες και ενισχύουν φιλοθηραματικές δράσεις, ενώ αντίθετα σημαντικό μέρος των χρημάτων από τις άδειες που εκδίδονται με τη μεσολάβηση του άλλου συλλόγου καταλήγουν στο "Πράσινο Ταμείο" από το οποίο δεν υπάρχει αντίστοιχη δραστηριότητα.

anoigei_ayrio_to_kynigi_-_450_adeies_mehri_stigmis