Χίος, Τρίτη 19 Φεβρουαρίου

Έρχονται και κατασχέσεις για την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 24/01/2019 - 09:16

Μέχρι τις 31 Μαρτίου θα πρέπει οι καταστηματάρχες που θέλουν να νοικιάσουν κοινόχρηστο χώρο να καταθέσουν την αίτηση τους στον Δήμο Χίου, καθώς  εκτός από πρόστιμα θα υπάρχει και κατάσχεση των αντικειμένων που υπάρχουν πάνω στον κοινόχρηστο χώρο.

Αυτό ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Παπαδόπουλος, τονίζοντας ότι έχει ψηφιστεί νόμος που ισχύει σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με τον οποίο αν ο καταστηματάρχης, που καταλαμβάνει παράνομα κοινόχρηστο χώρο, δεν απομακρύνει τα αντικείμενα μέσα σε 8 ημέρες από την βεβαίωση της παράβασης, συνεργείο του δήμου θα προβεί στην κατάσχεση τους.

«Ο Δήμος Χίου, όπως και όλοι οι δήμοι πανελλαδικά, θα συγκροτήσει επιτροπή για την απομάκρυνση και κατάσχεση των αντικειμένων που καταλαμβάνουν παράνομα κοινόχρηστο χώρο», ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος, συμπληρώνοντας ότι αν σε 6 μήνες ο ιδιοκτήτης  δεν πληρώσει το πρόστιμο τα αντικείμενα θα κατάσχονται από τον Δήμο Χίου.

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 18/02/2019 - 20:23

Στην Παναγία στα Λουτρά στην Βολισσό μας ξεναγεί το Σάββατο μετά τα δελτία ειδήσεων και την Κυριακή στις 5.00 μ.μ. η εκπομπή "Ομορφη και παράξενη πατρίδα" στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV.

H εκπομπή προβλήθηκε για πρώτη φορά το 2012 γιατί όπως γράφαμε και τότε "Χωριά δεν είναι μόνο η ερημιά, τα άδεια σπίτια, τα εμβάσματα απ’ το εξωτερικό, είναι και το κέφι και η ζωή που απομένει, ένα με το τοπίο, που ακόμα κι όταν πληγώνεται απ’ τη φωτιά και την καταστροφή, επιστρέφει, αντιστέκεται, σκάει βλαστούς.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η Παναγία στα Λουτρά, στη Βολισσό.

Μια μικρή πινακίδα δεξιά απ’ το σταυροδρόμι, μετά το «Οινοποιείο Κεφάλα» και πάλι δεξιά, πάντα στον περιφερειακό δρόμο της αρχόντισσας των βορειοχώρων, οδηγεί μετά από ένα μακρύ χωματόδρομο στην Παναγία των Μύλων, όπως είναι το άλλο όνομα της περιοχής, που σήμερα, όπως λένε οι παλιοί, δε θυμίζει τίποτα απ’ το χθες, αφού οι πυρκαγιές την κατέστρεψαν, πάντως όχι ολοκληρωτικά.