Χίος, Τετάρτη 21 Αυγούστου

Έρχονται και κατασχέσεις για την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 24/01/2019 - 09:16

Μέχρι τις 31 Μαρτίου θα πρέπει οι καταστηματάρχες που θέλουν να νοικιάσουν κοινόχρηστο χώρο να καταθέσουν την αίτηση τους στον Δήμο Χίου, καθώς  εκτός από πρόστιμα θα υπάρχει και κατάσχεση των αντικειμένων που υπάρχουν πάνω στον κοινόχρηστο χώρο.

Αυτό ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Παπαδόπουλος, τονίζοντας ότι έχει ψηφιστεί νόμος που ισχύει σε όλη την Ελλάδα, σύμφωνα με τον οποίο αν ο καταστηματάρχης, που καταλαμβάνει παράνομα κοινόχρηστο χώρο, δεν απομακρύνει τα αντικείμενα μέσα σε 8 ημέρες από την βεβαίωση της παράβασης, συνεργείο του δήμου θα προβεί στην κατάσχεση τους.

«Ο Δήμος Χίου, όπως και όλοι οι δήμοι πανελλαδικά, θα συγκροτήσει επιτροπή για την απομάκρυνση και κατάσχεση των αντικειμένων που καταλαμβάνουν παράνομα κοινόχρηστο χώρο», ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος, συμπληρώνοντας ότι αν σε 6 μήνες ο ιδιοκτήτης  δεν πληρώσει το πρόστιμο τα αντικείμενα θα κατάσχονται από τον Δήμο Χίου.

Σχετικά Άρθρα

Στις 25 Αυγούστου η εκκίνηση στα Θυμιανά
Τετ, 21/08/2019 - 15:16

 

Πάνω από 800 υπολογίζεται να είναι φέτος οι συμμετοχές στον 8ο ημιμαραθώνιο που διοργανώνεται από τον Σύλλογο Αθλητών Υγείας, στις 25 Αυγούστου, γεγονός που λειτουργεί και τουριστικά, αφού κάποιοι από τους εκτός Χίου δρομείς (που μπορεί να ξεπερνούν και τους 500) επιλέγουν να συνδυάσουν τον αγώνα με ολιγοήμερες διακοπές στο νησί με την παρέα ή την οικογένειά τους.

 Δρομείς από διάφορες πόλεις της Ελλάδας, από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, μέχρι την Κρήτη, το Αγρίνιο, τη Θήβα, τα Γρεβενά τη Λάρισα κι αλλού,  καθώς και από 23 χώρες του εξωτερικού (Ρωσία, Βέλγιο, Αλβανία κ.α.) αλλά και με μεγάλη συμμετοχή από την Τουρκία (τουλάχιστον 180 με 200 άτομα), θα πάρουν μέρος στον ημιμαραθώνιο  που θα ξεκινήσει από τα Θυμιανά διανύοντας την εκπληκτική διαδρομή εντός του πανέμορφου και μοναδικού Κάμπου.

Ο ημιμαραθώνιος έχει γίνει εξαγώγιμο προϊόν για το νησί, όμως οι διοργανωτές, όπως σημείωσε σε συνέντευξή του στο Ράδιο «Α» ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αθλητών Υγείας, Νικήτας Ντάτης, βλέπουν τις αντοχές τους να εξαντλούνται και εκτιμούν  θα έπρεπε να υπήρχε μεγαλύτερη στήριξη και συντονισμός και από άλλους παράγοντες στο νησί, εκτός του Δήμου και της Περιφέρειας (έκανε ιδιαίτερη αναφορά για την φετινή απουσία του Επιμελητηρίου).

Όπως  σημείωσε ο κος Ντάτης θα ήταν χρήσιμο να δημιουργηθεί μια παγχιακή επιτροπή για τον αγώνα, αν θέλουμε να τον δούμε... να τρέχει ακόμη περισσότερο, και γιατί όχι, να μπορεί να φτάνει και στις 3.000 συμμετοχές, όπως γίνεται σε άλλες περιοχές.

Οι αγώνες στους οποίους θα μπορέσουν να λάβουν μέρος οι δρομείς  είναι 4 και συγκεκριμένα ο ημιμαραθώνιος των 21 χλμ., τα 10,5 χλμ. τα 5 χλμ. και 1,5 χλμ. για παιδιά.

Οι συμμετέχοντες από την Παρασκευή θα μπορούν να λάβουν στο δημαρχείο την τσάντα τους και το μπλουζάκι τους (10-1 το πρωί και 7 με 9 το απόγευμα), διανομή που θα συνεχιστεί και το Σάββατο (10-1 το πρωί και 7-8 το απόγευμα), ενώ έχουν προγραμματιστεί ξενάγηση στο citrus και πάστα πάρτι το βράδυ του Σαββάτου.