Γ. Βουράκης: Επαναλαμβανόμενα... τα αίτια πρόκλησης φωτιάς στην Καλαμωτή

Τετ, 13/06/2018 - 15:28
Γιάννης Βουράκης

 

Είναι η 4η με 5η φορά τα τελευταία 13 χρόνια που η Καλαμωτή παίρνει φωτιά από την ίδια αιτία που εκδηλώθηκε και χθες: Από το κόψιμο και τη δεματοποίηση ξερών χόρτων, με τη χρήση μηχανήματος με στρεφόμενους δίσκους, που προκαλούν σπινθήρα.

Το παραπάνω επισήμανε το πρωί στο Ράδιο “Α” ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου, Γιάννης Βουράκης, επισημαίνοντας ότι ο 48χρονος χειριστής του μηχανήματος που συνελήφθη , οδηγήθηκε στην Εισαγγελία και αφέθηκε ελεύθερος, ενώ διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η φωτιά κινήθηκε εντός 240 στρεμμάτων, κάηκε όμως μικρότερη έκταση, κυρίως αγροτεμάχια άσκαφτα, με χόρτα και ελαιόδεντρα.

Η ταχύτητα της φωτιάς ήταν σημαντική, αφού όπως περιέγραψε ο διοικητής, σε λιγότερο από μία ώρα κάλυψε απόσταση 1 - 1,5 χιλιομέτρου, ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί ιδιαίτερα τους εθελοντές για την άμεση και αποτελεσματική παρέμβασή τους, που μαζί με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, συνέβαλαν για  να τεθεί η πυρκαγιά υπό έλεγχο. Ακόμη και σήμερα η περιοχή περιφρουρείται, υπό τον κίνδυνο των αναζωπυρώσεων, με τον κο Βουράκη να συνιστά στους πολίτες προσοχή, γιατί - όπως φάνηκε και σ’αυτήν την περίπτωση- πρέπει να αποφεύγονται στην ύπαιθρο εργασίες που προκαλούν σπινθήρες, ενώ εξ’ίσου σημαντικό για την προστασία της περιουσίας τους είναι να έχουν προβεί στον καθαρισμό των χωραφιών τους.

Σχετικά Άρθρα