Χίος, Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου

Γ. Βουράκης: Επαναλαμβανόμενα... τα αίτια πρόκλησης φωτιάς στην Καλαμωτή

Τετ, 13/06/2018 - 15:28
Γιάννης Βουράκης

 

Είναι η 4η με 5η φορά τα τελευταία 13 χρόνια που η Καλαμωτή παίρνει φωτιά από την ίδια αιτία που εκδηλώθηκε και χθες: Από το κόψιμο και τη δεματοποίηση ξερών χόρτων, με τη χρήση μηχανήματος με στρεφόμενους δίσκους, που προκαλούν σπινθήρα.

Το παραπάνω επισήμανε το πρωί στο Ράδιο “Α” ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου, Γιάννης Βουράκης, επισημαίνοντας ότι ο 48χρονος χειριστής του μηχανήματος που συνελήφθη , οδηγήθηκε στην Εισαγγελία και αφέθηκε ελεύθερος, ενώ διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η φωτιά κινήθηκε εντός 240 στρεμμάτων, κάηκε όμως μικρότερη έκταση, κυρίως αγροτεμάχια άσκαφτα, με χόρτα και ελαιόδεντρα.

Η ταχύτητα της φωτιάς ήταν σημαντική, αφού όπως περιέγραψε ο διοικητής, σε λιγότερο από μία ώρα κάλυψε απόσταση 1 - 1,5 χιλιομέτρου, ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί ιδιαίτερα τους εθελοντές για την άμεση και αποτελεσματική παρέμβασή τους, που μαζί με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, συνέβαλαν για  να τεθεί η πυρκαγιά υπό έλεγχο. Ακόμη και σήμερα η περιοχή περιφρουρείται, υπό τον κίνδυνο των αναζωπυρώσεων, με τον κο Βουράκη να συνιστά στους πολίτες προσοχή, γιατί - όπως φάνηκε και σ’αυτήν την περίπτωση- πρέπει να αποφεύγονται στην ύπαιθρο εργασίες που προκαλούν σπινθήρες, ενώ εξ’ίσου σημαντικό για την προστασία της περιουσίας τους είναι να έχουν προβεί στον καθαρισμό των χωραφιών τους.

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 23/09/2018 - 22:04

Γεννήθηκε μέσα στο... Καφενείο της Λαγκάδας, σπούδασε Μηχανικός Ε.Ν. αλλά προτίμησε τη στεριά. Ο Βασίλης Πούλος επί 31 χρόνια καταστηματάρχης στην Προκυμαία, ξεδιπλώνει την Πέμπτη στις 7.00 και στις 11.00 μ.μ. τις σκέψεις του στον Γιάννη Τζούμα, στην εκπομπή «Αυτοπροσώπως» στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV και απορεί γιατί οι αιρετοί δεν κάνουν οφθαλμοφανή απλά πράγματα.