Χίος, Τρίτη 19 Φεβρουαρίου

Γέμισε με ναυτικούς και σπουδαστές το Ίδρυμα "Μ. Τσάκος"

Για το τελευταίο σεμινάριο του φετινού εκπαιδευτικού κύκλου
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 24/11/2017 - 15:07

Γέμισε ασφυκτικά το πρωί το ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» από ναυτικούς αλλά και σπουδαστές των AEN, που έλαβαν μέρος στο επιμορφωτικό σεμινάριο, με βασικό αντικείμενο τις επιθεωρήσεις των πλοίων.

Το συγκεκριμένο σεμινάριο «κλείνει» τον εκπαιδευτικό κύκλο για την φετινή χρονιά, με τον Όμιλο εταιρειών «Τσάκος» να ανανεώνει το ραντεβού του με την ναυτική κοινότητα για την ερχόμενη χρονιά.

Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για το επίμαχο θέμα των επιθεωρήσεων στα πλοία από τους ναυλωτές, οι σύγχρονες μέθοδοι που συντελούν σε μια επιτυχημένη επιθεώρηση, καθώς και οι διαφορετικές απαιτήσεις και τρόποι προσέγγισης  μιας επιθεώρησης μεταξύ εταιρειών του ίδιου χώρου. Επιπροσθέτως αναπτύχθηκε το θέμα της αξιολόγησης κινδύνου και πως αυτό επηρεάζει την καθημερινότητα ενός πλοίου και του προσωπικού του, καθώς επίσης  και τον τρόπο λειτουργίας μιας σύγχρονης ναυτιλιακής εταιρείας.

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 18/02/2019 - 20:23

Στην Παναγία στα Λουτρά στην Βολισσό μας ξεναγεί το Σάββατο μετά τα δελτία ειδήσεων και την Κυριακή στις 5.00 μ.μ. η εκπομπή "Ομορφη και παράξενη πατρίδα" στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV.

H εκπομπή προβλήθηκε για πρώτη φορά το 2012 γιατί όπως γράφαμε και τότε "Χωριά δεν είναι μόνο η ερημιά, τα άδεια σπίτια, τα εμβάσματα απ’ το εξωτερικό, είναι και το κέφι και η ζωή που απομένει, ένα με το τοπίο, που ακόμα κι όταν πληγώνεται απ’ τη φωτιά και την καταστροφή, επιστρέφει, αντιστέκεται, σκάει βλαστούς.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η Παναγία στα Λουτρά, στη Βολισσό.

Μια μικρή πινακίδα δεξιά απ’ το σταυροδρόμι, μετά το «Οινοποιείο Κεφάλα» και πάλι δεξιά, πάντα στον περιφερειακό δρόμο της αρχόντισσας των βορειοχώρων, οδηγεί μετά από ένα μακρύ χωματόδρομο στην Παναγία των Μύλων, όπως είναι το άλλο όνομα της περιοχής, που σήμερα, όπως λένε οι παλιοί, δε θυμίζει τίποτα απ’ το χθες, αφού οι πυρκαγιές την κατέστρεψαν, πάντως όχι ολοκληρωτικά.