Χίος, Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΣΠΡΟΥΔΗΣ: Αθάνατος!

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Σάβ, 07/09/2019 - 19:06

Mε την πρέπουσα τιμή και με έντονη τη συγκίνηση όλων των παρεβρισκομένων, πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Ιερό Ναό Αγίου Ιακώβου πόλεως Χίου, στις 5μ.μ. η Εξόδιος Ακολουθία του 44χρονου Ανθιπασπιστή του Λιμενικού Σώματος Γιάννη Ασπρούδη που έχασε τη ζωή του τόσο πρόωρα υπηρετώντας στο Λιμεναρχείο Χίου.

Ο Γιάννης Ασπρούδης σκεπασμένος με την Ελληνική Σημαία και συνοδευόμενος από σεμνή αυτοκινητοπομπή συγγενών, φίλων και συναδέλφων, πριν την άφιξή του στην Εκκλησία, πέρασε μπροστά από την Προκυμαία της Χίου, κάνοντας μια τελευταία μικρή στάση στο Λιμεναρχείο Χίου, όπου τελέστηκε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως. Το σκάφος του Λιμενικού όπου υπηρετούσε εντεταλμένος στη διάσωση ναυαγών, σφύρηξε παρατεταμένα αποχαιρετώντας τον. Ο Διοικητής της 9ης Περ. Διοίκησης Β. Αιγαίου συμπατριώτης μας Γιώργης Σκανδάλης, η Λιμενάρχης, οι συνάδελφοι και οι φίλοι του ήταν όλοι εκεί μαζί με τη σύζυγο και τον 15χρονο γιο του.

Τιμητικό Άγημα του Λιμενικού και του Στρατού, μαζί με την Φιλαρμονική της 96 ΑΔΤΕ, απέδωσαν τιμές στον εκλιπόντα κατά την είσοδο και την αποχώρηση του από την Εκκλησία του Αγίου Ιακώβου όπου τελέστηκε η Εξόδιος Ακολουθία. Στην Εξόδιο ακολουθία παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Χίου Χάρης Μπουρνιάς, υπό τας διαταγάς του οποίου ως Λιμενάρχης Χίου παλαιότερα είχε υπηρετήσει ο Γ. Ασπρούδης, ο Ταξίαρχος, πολλοί συμπολίτες μας και τιμητικές αντιπροσωπίες πολιτιστικών σωματείων του Νησιού μας με τους προέδρους τους, Γεώργιος Βούρος, Αρμονία, Δεσμός Φραγομαχαλά κ.ο.κ.

Κατά τη διάρκεια της τελετής και πριν ''τον τελευταίον ασπασμόν'' ο Πρωτοσύγγελος Νεκτάριος Επιτροπάκης ανέγνωσε μήνυμα του Σεβασμιωτάτου μεταφέροντας τα θερμά του συλλυπητήρια, τη συμπαράστασή του στη οικογένεια και τη συμπροσευχή του για την ανάπαυση της ψυχής του εκλιπόντα ''μετά των Αγίων''. Η Κεντρική Λιμενάρχης Χίου Ειρήνη Αργύρη μίλησε στη συνέχεια αποχαιρετώντας τον αγαπητό συνάδελφο του Λιμενικού Σώματος που τόσες και τόσες φορές βρέθηκαν μαζί σε επικίνδυνες αποστολές διάσωσης. ''Μην ανησυχείς αγαπητέ Γιάννη για τον δεκαπεντάχρονο αγγελό σου που αφήνεις κοντά μας...έχει τον άλλο σου άγγελο δίπλα του και τον στηρίζει, τη σύζυγό σου, που σε στήριξε με τόση δύναμη και αξιοπρέπεια στη ζωή, αλλά και τους τελευταίους μήνες της ασθενείας σου''...

Με αυτά τα λόγια αποχαιρέτησε η Κεντρική Λιμενάρχης Χίου Ειρήνη Αργύρη τον 44χρονο Ανθιπασπιστή του Λιμενικού Σώματος Χίου Γιάννη Ασπρούδη που τόσο πρόωρα έφυγε από τη ζωή, προδομένος από την καρδιά του.

kideytike_me_oles_tis_times_o_44hronos_limenikos

Τρί, 10/12/2019 - 16:52

Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο παπά Σταύρος Τσίκιλης, ιερέας από το 1982 έως το 2016 της Εκκλησίας της Παναγίας Ευρετής.

Σήμερα στις 12.00 μ. τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία του στην γενέτειρα του Καβάλα, όπου διέμενε τα τελευταία χρόνια μετά την συνταξιοδότηση του.

Την ίδια ώρα τελέστηκε δέηση στην μνήμη του στον Ιερό Ναό, που υπηρέτησε για 34 χρόνια στην Συνοικία της Ευρετής, ενώ παράλληλα ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος ετέλεσε τρισάγιο στο Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο.