Γιατί δεν μας... χόρεψε στη Χίο ο "Ζορμπάς";

Αρθρο του Μετεοπρογνώστη της Αλήθειας Νίκου Χάψα
Δευ, 01/10/2018 - 06:33

Η πρόσφατη ατμοσφαιρική διαταραχή με τη μορφή κυκλώνα ονόματι ''Ζορμπάς'' επηρέασε μεγάλο μέρος της χώρας μας, με μεγάλα ύψη βροχής, πλημμύρες και ισχυρούς ανέμους σε περιοχές της Πελοποννήσου, την Αττική, την Εύβοια και τις Σποράδες. Αρκετές, ακόμη, περιοχές επηρεάστηκαν από τον κυκλώνα, αλλά σε μικρότερο βαθμό, και κυρίως με τη μορφή παροδικών βροχών.

Μία εκ των περιοχών αυτών είναι και η Χίος, η οποία δέχθηκε νωρίς το πρωί της Κυριακής αξιόλογες-ωφέλιμες βροχοπτώσεις.

Ωστόσο, και ευτυχώς δηλαδή, και ενώ οι εκτιμήσεις για την πορεία του κυκλώνα τον ήθελαν να κατευθύνεται μεταξύ Χίου-Ικαρίας, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, στο παρά 5 όπως λέμε, τα προγνωστικά στοιχεία μετατόπισαν τον κυκλώνα αρκετά δυτικότερα της Χίου με κατεύθυνση τις Σποράδες και, εν τέλει, το Βόρειο Αιγαίο.

Συμπερασματικά, λοιπόν, δεν πρέπει το ''τόσο'' να το κάνουμε ''ΤΟΣΟ'' και ακόμη, επειδή τέτοιου είδους κυκλώνες είναι ιδιαίτερα δύσκολοι ως προς την ακριβή τους πορεία και ένταση, καλό θα ήταν οι πολίτες να ενημερώνονται από τα δελτία καιρού μέχρι και ένα 12ωρο πριν την εκδήλωση ανάλογων φαινομένων (σ.σ.: Οι μεσογειακοί κυκλώνες εμφανίζονται στην περιοχή της Μεσογείου με συχνότητα 1-2 φορές το χρόνο).

 

Σχετικά Άρθρα