Χίος, Σάββατο 16 Νοεμβρίου

Γιορτή Συλλόγου Ζαχαροπλαστών Χίου

Τρί, 16/07/2019 - 15:20
φωτο αρχείου

Οσα χρόνια δημοσιογραφούμε και είναι... πολλά, πρώτη φορά ακούμε ότι υπάρχει Σύλλογος Ζαχαροπλαστών και μάλιστα ότι ετησίως οργανώνει εορτή.

Αυτό δεν μειώνει καθόλου το γεγονός ότι όπως διαβάζουμε σε σχετική ανακοίνωση "Ο σύλλογος Ζαχαροπλαστών Χίου, διοργανώνει  την Δευτέρα  22/7/2019 ανήμερα της Αγίας Μαρκέλλας,  στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Νησί,  την ετήσια γιορτή του και προσκαλεί  τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου να παρευρεθούν.

 Μετά το πέρας της λειτουργίας θα προσφερθούν γλυκά και αλμυρά κεράσματα, προσφορά των μελών του συλλόγου.

Παράλληλα ενημερώνει, ότι τα καταστήματα-μέλη του συλλόγου θα παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα  22/7/2019.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 15/11/2019 - 20:12

Το Σάββατο μετά τα δελτία ειδήσεων και την Κυριακή στις 5.00 μ.μ. η εκπομπή "Ομορφη και παράξενη πατρίδα" στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV θα μεταδώσει σε επανάληψη σχετικό αφιέρωμα στην Κυδιάντα.

Η Κυδιάντα είναι ένα μικρό χωριό μεταξύ της Λαγκάδας και της Συκιάδας, εγκαταλελειμμένο από το 1949. Ήταν η βάση της Εθνικής Αντίστασης στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής του νησιού στο 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Η μεγαλύτερη εκκλησία του χωριού είναι αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη.

Ο αιωνόβιος δρύς, που υπάρχει στην περιοχή ίσως είναι συμβολικά η ένδειξη ότι η ζωή κάνει μια προσωρινή παύση, για να συνεχιστεί μετά και για την Κυδιάντα.