Χίος, Παρασκευή 29 Μαΐου

Γκρίνια για άλλο ένα πεζοδρόμιο

Mάρκος Κατσός, Φαρμακοποιός: Κουραστήκαμε να λέμε αυτονόητα πράγματα
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 17/06/2015 - 14:48

Γκρίνια είναι το χαρακτηριστικό, που για άλλη μια φορά συνόδεψε την εκτέλεση ενός έργου, που αποφάσισε και σχεδίασε η προηγούμενη Δημοτική αρχή. Πρόκειται για την διαπλάτυνση πεζοδρομίων, μπροστά από το Τζαμί, που στην ουσία δημιουργεί ένα πεζόδρομο μέχρι την είσοδο της Απλωταριάς. Στη θέα των συνεργείων, στην κυριολεξία ξεσηκώθηκαν οι καταστηματάρχες της Βουπάλου, αλλά και αυτοί των καταστημάτων μπροστά στο Βυζαντινό Μουσείο. Αιτίες η αφαίρεση θέσεων στάθμευσης, που συνεπάγεται το έργο, αλλά και η εκτέλεση του σε εργάσιμες ώρες. “Κουραστήκαμε να λέμε αυτονόητα πράγματα, μας είπε ο Φαρμακοποιός Μάρκος Κατσός. Τόσο δύσκολο είναι να συνειδητοποιήσουν ότι διανύομε μια περίοδο που και ο ένας πελάτης είναι πολύτιμος. Εντάξει να γίνει το έργο, αλλά χάθηκαν τα απογεύματα, πρέπει αυτό να γίνεται με τα μαγαζιά ανοικτά;” Στο μεταξύ εκείνο που παρατηρήσαμε εμείς, είναι ότι με εντολή προφανώς της Αρχαιολογικής υπηρεσίας, πεζοδρόμιο έξω απ’ το Βυζαντινό Μουσείο δεν έγινε, γιατί ήδη αυτό που υπάρχει έχει ένα φθαρμένο βοτσαλωτό, το οποίο προφανώς αν δεν αλλάξει επίπεδο, τότε θα δημιουργείται ένα υψομετρικό κενό, μπροστά στο Τζαμί, το οποίο επιπρόσθετα θα γεμίζει το χειμώνα και με νερό.

 

Σχετικά Άρθρα

Αύριο για την κατασκευή διάβασης πεζών
Παρ, 29/05/2020 - 16:31

Ο Δήμος Χίου ενημερώνει ότι στα πλαίσια  του έργου «Κατασκευή προσβάσεων πεζών», θα εκτελέσει εργασίες απόξεσης και ασφαλτόστρωσης στην οδό  Έλενας Βενιζέλου, στο ύψος της νέας πύλης εισόδου του Νοσοκομείου, για την κατασκευή της νέας διάβασης πεζών.

 Για την ομαλή διεξαγωγή των εργασιών κατασκευής αυτής της διάβασης, θα πραγματοποιηθεί στένωση λωρίδων κυκλοφορίας και ρύθμιση κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Έλενας Βενιζέλου από την συμβολή της με την οδό Χρυσοστόμου Σμύρνης έως την συμβολή της οδού Καλουτά με την οδό Αγίας Μυρώπης το Σαββάτο στις 30/05/2020 από τις 7:00 π.μ. εως τις 15:00.

Επισημαίνεται λοιπόν ότι τα οχήματα και μηχανάκια, θα πρέπει να κυκλοφορούν σύμφωνα με τις υποδείξεις και τις σημάνσεις επί τόπου για όλη τη διάρκεια διενέργειας των εργασιών, για να μπορέσει να διεξαχθεί ομαλά η κατασκευή του έργου.

Παρακαλούνται οι πεζοί και κυρίως οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν τις υποδείξεις του προσωπικού που απασχολείται στο έργο και τις προσωρινές πινακίδες εργοταξιακής σήμανσης, καθώς και τις προσωρινές σημάνσεις κυκλοφοριακής ρύθμισης και να μειώσουν την ταχύτητά τους.