Χίος, Κυριακή 5 Ιουλίου

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις με περισσότερο φως και σήμα κατατεθέν το αστέρι

Σχεδιάζει ο Δήμος Χίου για το δεκαήμερο 21-31 Δεκεμβρίου
Τετ, 13/11/2019 - 15:56

 

Περισσότερο φως και με σήμα κατατεθέν το αστέρι ο Δήμος φιλοδοξεί να δημιουργήσει από φέτος τις βάσεις για τη διοργάνωση Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων. Στόχος των διοργανωτών είναι οι εκδηλώσεις να λάβουν χώρα σε όσο το δυνατόν σε περισσότερες περιοχές στο νησί.

Βέβαια, όπως είπε το πρωί στο Ράδιο «Α» η Μαρία Παππά από το Δήμο Χίου, η καρδιά των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων θα χτυπήσει,  το διάστημα από 21 έως 31 Δεκεμβρίου, στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου θα στηθεί ένα Χριστουγεννιάτικο χωριό.

Εκεί σύλλογοι, φορείς και ντόπιοι καλλιτέχνες, στους οποίους έχει γίνει πρόσκληση συμμετοχής, θα αναπτύξουν σειρά δράσεων.

Από την πλατεία, όπως είπε, δεν θα λείπει ούτε το φωτεινό και φυσικό δέντρο των Χριστουγέννων, ούτε το καράβι που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο στον τόπο μας με τη συγκεκριμένη εορταστική περίοδο, ενώ θα τοποθετηθούν και δύο αψίδες σε σχήμα αστεριού.

«Προσπαθούμε εκ των ενόντων για ό,τι καλύτερο», τόνισε η κα Παππά, με δεδομένο ότι δεν υπήρχε προβλεπόμενο ποσό για Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, δήλωσε ωστόσο ότι φέτος γίνεται η αρχή με τη φιλοδοξία να δημιουργηθεί ένας θεσμός με στέρεες βάσεις για το μέλλον.

Σάβ, 04/07/2020 - 20:19

Δεκάδες συμπολίτες μας ειδοποιούν για τον μυστήριο καπνό, που εξέρχεται από τις σχάρες των ομβρίων υδάτων στην οδό Λάδης.

Ο καπνός δεν φαίνεται να προέρχεται από πυρκαγιά και είναι συνεχής.

Τα πράγματα απλοποιούνται αν προσέξει κανείς ότι η έξοδος της εξάτμισης της πετρελαιομηχανής παραγωγής ρεύματος της Πυραυλακάτου, που βρίσκεται στο λιμάνι μας, επικοινωνεί με την έξοδο του αγωγού των ομβρίων υδάτων, με αποτέλεσμα τα καυσαέρια να εισέρχονται σ’ αυτόν και μέρος του να… εξάγεται στις σχάρες.