Χίος, Σάββατο 14 Δεκεμβρίου

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις με περισσότερο φως και σήμα κατατεθέν το αστέρι

Σχεδιάζει ο Δήμος Χίου για το δεκαήμερο 21-31 Δεκεμβρίου
Τετ, 13/11/2019 - 15:56

 

Περισσότερο φως και με σήμα κατατεθέν το αστέρι ο Δήμος φιλοδοξεί να δημιουργήσει από φέτος τις βάσεις για τη διοργάνωση Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων. Στόχος των διοργανωτών είναι οι εκδηλώσεις να λάβουν χώρα σε όσο το δυνατόν σε περισσότερες περιοχές στο νησί.

Βέβαια, όπως είπε το πρωί στο Ράδιο «Α» η Μαρία Παππά από το Δήμο Χίου, η καρδιά των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων θα χτυπήσει,  το διάστημα από 21 έως 31 Δεκεμβρίου, στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου θα στηθεί ένα Χριστουγεννιάτικο χωριό.

Εκεί σύλλογοι, φορείς και ντόπιοι καλλιτέχνες, στους οποίους έχει γίνει πρόσκληση συμμετοχής, θα αναπτύξουν σειρά δράσεων.

Από την πλατεία, όπως είπε, δεν θα λείπει ούτε το φωτεινό και φυσικό δέντρο των Χριστουγέννων, ούτε το καράβι που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο στον τόπο μας με τη συγκεκριμένη εορταστική περίοδο, ενώ θα τοποθετηθούν και δύο αψίδες σε σχήμα αστεριού.

«Προσπαθούμε εκ των ενόντων για ό,τι καλύτερο», τόνισε η κα Παππά, με δεδομένο ότι δεν υπήρχε προβλεπόμενο ποσό για Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, δήλωσε ωστόσο ότι φέτος γίνεται η αρχή με τη φιλοδοξία να δημιουργηθεί ένας θεσμός με στέρεες βάσεις για το μέλλον.

Παρ, 13/12/2019 - 16:03

Με τους φόρους που έχουν να επιβληθεί  στα καπνικά προϊόντα δυστυχώς πλέον δεν προκαλούν έκπληξη οι συνεχείς αναφορές στο αστυνομικό δελτίο για συλλήψεις ατόμων που έχουν στην κατοχή τους λαθραία τσιγάρα κ.λ.π.

Μια τέτοια ανακοίνωση έχουμε και σήμερα που αφορά στη σύλληψη στη Χίο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας , ενός αλλοδαπού ηλικίας 42 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας περί εθνικού τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικού ελέγχου, βρέθηκαν στην κατοχή του 42χρονου και κατασχέθηκαν -470- πακέτα τσιγάρα, τα οποία όπως διακριβώθηκε δεν έφεραν τις προβλεπόμενες ενδεικτικές ταινίες φόρου κατανάλωσης.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου.

(φωτογραφία αρχείου)