Η Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Χίου στους... Καλόγερους

Τρί, 09/08/2016 - 06:09

Η Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Χίου είναι ένα νεοσύστατο μη κερδοσκοπικό σωματείο. Λειτουργεί από τις 21 Ιουνίου 2016 έχοντας καταχωρηθεί στο Δημόσιο βιβλίο σωματείων που τηρείται στο Ειρηνοδικείο Χίου. Σκοπός της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Χίου είναι η διάδοση του ραδιοερασιτεχνισμού σαν χόμπι και σαν υπηρεσία στην νέα γενιά και να φέρει τον κόσμο κοντά του.

 

Στις 13 Αυγούστου 2016 προγραμματίσαμε  να ταράξουμε τα λιμνάζοντα νερά με την  πρώτη δραστηριότητα της Ε.Ρ.Χ. η οποία είναι μια Dxpedition στις βραχονησίδες Καλόγεροι στο κέντρο του Αιγαίου ανάμεσα σε Χίο και Άνδρο, ακριβώς στον 25º Μεσημβρινό qth locator KM28PD. Κατά τη διάρκεια της δραστηριότητας θα γίνουν ταυτόχρονα δύο ενεργοποιήσεις, με το call sing  SZ8ARC/P.

 

Σκοπός μας είναι να κάνουμε όσες περισσότερες επαφές (στον ασύρματο) είναι δυνατό σε ένα διάστημα περίπου 6 ωρών, έτσι ώστε να ακουστεί για πρώτη φορά το Call sign της βραχονησίδας σαν Ελληνικό νησί στο πρόγραμμα GIOTA ( GREEK ISLANDS ON THE AIR ), NORTHERN AIGAION SEA (NAS) NAS-008 Καλόγεροι Kalogeroi.

Στο πρόγραμμα WWFF ( World Wide Flora & Fauna) SVFF-040 Kalogeroi (isl) Natura 2000.

 

Λόγο της δυσκολίας προσέγγισης δεν έχουν ακουστεί ποτέ και σίγουρα πολύς κόσμος δεν γνωρίζει καν την ύπαρξη τους. Με τις ανακοινώσεις που έχουμε ήδη κάνει και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ευελπιστούμε να πραγματοποιηθούν πάνω από 500 επαφές σε όλα τα μήκη και πλάτη της υδρογείου και να φτάσει σε αυτά η πολυπόθητη κάρτα επιβεβαίωσης επαφής ( QSL ) σε όλους αυτούς που θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα μας. Αυτό συνεπάγεται μια αναγνώριση σε διεθνή επίπεδο και δημοσιότητα γύρω από της βραχονησίδες αυτές μην αφήνοντας πολλά περιθώρια για γκριζαρισμένες ζώνες.

            Συμπαραστάτης και χρηματοδότης της σημαντικής μας αυτής αποστολής  είναι  η  Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου – Περιφερειακή Ενότητα Χίου

 

                                               

 

Με τιμή για το Δ. Σ  της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Χίου

 

Ο πρόεδρος

 

Οδυσσέας  Νεαμονίτης

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα