Χίος, Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου

Η γραφειοκρατία… ήπιε τη Σούμα

Με επιτυχία, αλλά χωρίς καζάνι, η γιορτή στον Άγιο Γιώργη Συκούση
Δείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 04/08/2014 - 10:07

Με επιτυχία οργανώθηκε το Σάββατο στον Άγιο Γιώργη Συκούση η γιορτή της Σούμας, παρουσία πολύ κόσμου και κυρίως ομογενών.

Οι παρευρισκόμενοι στη γιορτή το γλέντησαν, προεξάρχοντος στο κέφι του χορευτικού συλλόγου του Αγίου Γεωργίου.

Όλως περιέργως στη γιορτή Σούμας, αυτή που θριάμβευσε ήταν η Ελληνική γραφειοκρατία αφού το Τελωνείο δεν επέτρεψε τη λειτουργία καζανιού, έστω για το έθιμο. Έτσι οι Αγιογιωργούσοι έστησαν το καζάνι τους αλλά… άκαπνο, κάτι που κατήγγειλε με έντονο τρόπο ο Πρόεδρος του χωριού, Βασίλης Ποδιάς.

Σχετικά Άρθρα

Στον Άγιο Γεώργιο Φλώρι και στην Λειαπυργούσαινα
Δευ, 24/02/2020 - 14:24

Με το δικό του τρόπο συμμετέχει στις δράσεις ενάντια της δημιουργία υπερδομής στο Αίπος, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα συμπαράστασης και στην καταπονημένη κοινωνία του Χαλκειούς, που όλα αυτά τα χρόνια σηκώνει το βάρος της ανεξέλεγκτης λειτουργίας του ΚΥΤ στην πρώην ΒΙΑΛ, ο Μητροπολίτης Χίου, κ. Μάρκος.

Όπως γνωστοποιεί η συντονιστική επιτροπή αιρετών και κατοίκων της Χίου, "με τις ευλογίες του Σεβασμιότατου Ποιμενάρχη και Μητροπολίτη μας κ. Μάρκου θα αρχίσουν αύριο Τρίτη από τις 3 μ.μ. οι παρακλήσεις της Ιεράς Μητροπόλεως στον Άγιο Γεώργιο Φλώρι και στην Λειαπυργούσαινα προκειμένου Ο Θεός να φωτίσει τους Άρχοντες να λάβουν αποφάσεις για το Εθνικό συμφέρον της Χίου!"