Και με προσωρινή διαταγή του ΣτΕ ανώτατος αριθμός οικίσκων στην ΒΙΑΛ

1.274 το όριο των φιλοξενούμενων προσφύγων - μεταναστών
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 01/03/2018 - 10:04

Ανώτατο όριο σε αριθμό φιλοξενουμένων και οικίσκων στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στην πρώην  ΒΙΑΛ θέτει με απόφασή του, που ελήφθη χθες, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ, κάνοντας δεκτό σχετικό αίτημα του δήμου Χίου.

Ο Πρόεδρος εξέδωσε προσωρινή διαταγή, με την οποία ορίζει ως ανώτατο όριο φιλοξενουμένων στο Κέντρο τα 1274 άτομα  και ανώτατο αριθμό οικίσκων τους 100. Θυμίζουμε ότι όταν κατασκευάστηκε το ΚΥΤ η δυνατότητα φιλοξενίας ήταν 894 άτομα, χθες με βάση τα στοιχεία που παρουσίασε το Υπουργείο στο χώρο υπήρχαν 90 οικίσκοι και φιλοξενούνταν 1.273 άτομα.

Όπως είπε στο Ράδιο "Α" η Πέννυ Τασσοπούλου, που εκπροσωπεί το δήμο στη συγκεκριμένη υπόθεση εκ μέρους τους κατατέθηκε στις 26 Ιανουαρίου  αίτηση ακύρωσης κατά της Κ.Υ.Α. των Υπουργών Μεταναστευτικής Πολιτικής, Εσωτερικών, Περιβάλλοντος, που αφορούσε τη χωροθέτηση και κατασκευή έργων στη ΒΙΑΛ, με τη δίκη να ορίζεται για τις 23 Μαϊου.

"Η ΚΥΑ", σημείωσε η κα Τασσοπούλου, "προσεβλήθη ως μη νόμιμη και ακυρώσιμη. Δεν είχαν ούτε μελέτες, ήταν  αόριστη, αναιτιολόγητη και αυθαίρετη.

Κατέθεσα παράλληλα αίτηση αναστολής εργασιών στην ΒΙΑΛ μέχρι να υπάρξει απόφαση του δικαστηρίου και  λόγω του επείγοντος ζητούσα και προσωρινή διαταγή από την Επιτροπή Αναστολών.  Χθες ενημερώθηκα για την προσωρινή διαταγή και τους όρους που έθεσε ο Πρόεδρος", ανέφερε η δικηγόρος.

Σύμφωνα με την ίδια, είναι πιθανόν οι όροι που τέθηκαν να ισχύσουν μέχρι να εκδοθεί απόφαση, αλλά στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα αναμένει ειδοποίηση για τη δίκη της αναστολής (ασφαλιστικά).

Μετά την προσωρινή διαταγή, σήμερα - κανονικά- θα πρέπει να γίνει η καταμέτρηση των οικίσκων και να τηρηθούν  τα προβλεπόμενα από την απόφαση. Στην πρώην ΒΙΑΛ,   αν είναι να μεταφερθεί νέος αριθμός οικίσκων, , αυτός δεν πρέπει να μην υπερβαίνει τα όρια που έχει θέσει με την απόφασή του ο Πρόεδρος της επιτροπής Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, δηλαδή αν πραγαματικά υπάρχουν 90 οικίσκοι δεν μπορούν να μεταφερθούν πάνω από 10.

1274_atoma_kai_100_oikiskoi_sti_vial_apofasise_to_ste

Σχετικά Άρθρα