Χίος, Τετάρτη 21 Νοεμβρίου

Καλό κατευόδιο, σύντροφε Μιχάλη

Δευ, 22/01/2018 - 19:52
Μιχάλης Σφυράκης

Πυκνά τα σύννεφα, έριχναν βαριά τη σκιά τους πάνω από το κοιμητήρι του Αγίου Λουκά στο Βαρβάσι. Μουντό το τοπίο, απόγευμα της βροχερής γεναριάτικης Δευτέρας, την ώρα που σύντροφοι και φίλοι ξεπροβοδίζαμε  το Μιχάλη. Απέραντη θλίψη και ένα τεράστιο γιατί, για το φίλο που τόσο άδικα αποχωριζόμαστε.

Σύντροφε και φίλε Μιχάλη θα μας λείψεις. Η θέση σου στο καθιερωμένο καφεδάκι της Αλκυόνης θα μείνει κενή. Οι ατέρμονες συζητήσεις μας για την έλευση του σοσιαλισμού- που αλίμονο καθυστέρησε δραματικά να έλθει -   θα στερηθούν τη φωνή σου. Η παρέα στο μεσημεριάτικο ουζάκι  του Σαββάτου θα μείνει λειψή.   

Σύντροφε Μιχάλη θα λείψεις σε όλους μας, μα πρώτα και κύρια θα λείψεις  στη συντρόφισσα της ζωής σου την Ειρήνη και στα παιδιά σου. Στο εγγόνι σου που άγουρα στερήθηκε το χάδι του παππού του.

Καλό κατευόδιο Μιχάλη. Οι σύντροφοι και οι φίλοι σου θα σε θυμόμαστε για πάντα.

ΛΑΕ Χίου

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΣΤΕΓΑΣΗ ΑΣΤΕΓΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ
Τετ, 21/11/2018 - 15:04

Τα  προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην προσπάθεια στην στέγαση οικογενειών Ρομά, καθώς οι ιδιοκτήτες αρνούνται να νοικιάσουν τα σπίτια τους, ανέφεραν σε συνέντευξη ο αντιδήμαρχος πρόνοιας Γιώργος Παπαδόπουλος και στελέχη του Κέντρου Κοινότητας.

«Υπάρχουν δυο βασικά θέματα που έχουν να κάνουν με άστεγες οικογένειες Ρομά, το πρώτο είναι η δική τους άρνηση να φύγουν από τον δρόμο και το δεύτερο η απροθυμία ιδιοκτητών σπιτιών να τους τα νοικιάσουν», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας.

«Έχουμε κάνει σημαντικά βήματα με τους  Αθίγγανους, ανέφερε η κοινωνική λειτουργός Αγγελική Μουρούνα συμπληρώνοντας ότι  αρκετοί έχουν βρει εργασία μέσω των κοινωφελών προγραμμάτων ενώ τα περισσότερα παιδιά έχουν εγγραφεί σε σχολεία.

Ο κοινωνικός λειτουργός Γιάννης Νέος τόνισε ότι παρά τις αναζητήσεις για να βρεθεί κάποιο σπίτι οι ιδιοκτήτες μόλις μαθαίνουν ότι πρόκειται για Ρομά κλείνουν την πόρτα.

Τα στελέχη του κέντρου κοινότητας πάντως διαβεβαίωσαν  ότι είναι διατεθειμένα σε καθημερινή βάση να ελέγχουν τα σπίτια που μένουν τέτοιες οικογένειες, προκειμένου να καθησυχάσουν τους ενδοιασμούς ιδιοκτητών.