Χίος, Πέμπτη 16 Αυγούστου

Το καλοκαίρι ξεκινά … στο Τμήμα Παιδιών και Εφήβων

Ημερήσιο Καλοκαιρινό Πρόγραμμα
Παρ, 25/05/2018 - 17:22
Παιχνίδι παντού

Το Τμήμα Παιδιών και Εφήβων του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου διοργανώνει για 6η συνεχή χρονιά καλοκαιρινό πρόγραμμα για παιδιά, από τις 18 Ιουνίου έως τις 31 Αυγούστου 2018, καθημερινές 8.00-14.00.

Αγόρια και κορίτσια ηλικίας 4 έως 17 ετών αξιοποιούν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, γυμνάζουν το σώμα τους και καλλιεργούν την προσωπικότητά τους.

Καλοκαίρι σημαίνει παιχνίδι!

Στον σύγχρονο, ασφαλή και πολύ οικείο για τα παιδιά, χώρο του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου, οι μικροί μας φίλοι θα συμμετάσχουν σε ποικιλία δραστηριοτήτων, με παιχνίδια, δράση, και εξορμήσεις σε εξωτερικούς χώρους.

-Ομαδικές δραστηριότητες

- Θεατρικά παιχνίδια

-Ζωγραφική και κατασκευές

-Δημιουργική απασχόληση

Τα προγράμματα βασίζονται στα αναπτυξιακά στάδια του κάθε παιδιού με 3 ομάδες (4-6ετών, 7-12 ετών, 13-17 ετών) και υλοποιούνται αποκλειστικά από έμπειρους θεραπευτές με στόχο :

- την ψυχαγωγία

-την ανάπτυξη της κοινωνικής αλληλεπίδρασης

- την ενίσχυση γνωστικών δεξιοτήτων

-την διαχείριση συμπεριφορών σε φυσικές συνθήκες

-την ανάπτυξη δεξιοτήτων καθημερινής ζωής

-την βελτίωση της αδρής – λεπτής κινητικότητας

Περνάμε χαρούμενα και δημιουργικά τις καλοκαιρινές διακοπές!

Έκπτωση 20% σε αδέρφια. Ελάχιστη διάρκεια συμμετοχής 2 εβδομάδες. Ανώτατος αριθμός συμμετοχών: 25 παιδιά. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές καθ΄όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Πληροφορίες: Τμήμα Παιδιών και Εφήβων, Κέντρο Παιδιού και Εφήβου, Εγκρεμού 30, τηλ.: 2271 0 20000 (εσωτ. 1)

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 16/08/2018 - 17:13
αρχείο

Το Κοινωφελές  Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» - Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης ανακοινώνει ότι, κατόπιν συνεργασίας με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Τροχαία Χίου, συνετελέσθη η μεταφορά δύο εκ των τεσσάρων ηλεκτρονικών πινακίδων ενημέρωσης του κοινού επί υψηλού κινδύνου πυρκαϊών, τις οποίες έχει εγκαταστήσει το Ίδρυμα σε στρατηγικά επιλεγμένα σημεία της νήσου.

   Τα σημεία αυτά είναι τα εξής:

   α. Η περιοχή «Φάρκαινα», πλησίον του βιολογικού καθαρισμού (επί της Λεωφόρου         Ενώσεως)

β. Η Δασκαλόπετρα

γ. Η περιοχή «Κεραίες» του Αίπους, και

δ. Ο Άγιος Αρτέμιος στις Καρυές (επί της επαρχιακής οδού Χίου - Ελίντας)

 

Οι ως άνω πινακίδες τοποθετήθηκαν από το Ίδρυμα σε υλοποίηση Σύστασης του Διεθνούς Συνεδρίου, το οποίο συνεκάλεσε το Ίδρυμα ενάμισυ μόλις μήνα μετά τις καταστροφικές πυρκαϊές του Αυγούστου 2012 στην προσπάθεια του να έλθη αρωγός στο θέμα πρόληψης πυρκαϊών στη Χίο.

Στο Συνέδριο εκείνο (Οκτώβριος 2012), το οποίο εστέφθη, κατά γενική ομολογία, από επιτυχία, συμμετείχαν, μαζί με Έλληνες πραγματογνώμονες, Ακαδημαϊκούς και Καθηγητές Πανεπιστημίων, προσωπικότητες διεθνούς εμβελείας από τα Ηνωμένα Έθνη, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πανεπιστήμια κύρους, Ελληνικά και ξένα, κ.ά.

Τα Πρακτικά του Συνεδρίου, συμπεριλαμβανομένων των Συμπερασμάτων, Συστάσεων και Ψηφισμάτων που υιοθετήθηκαν, έχουν δημοσιευθεί από το Ίδρυμα σε ειδικό τόμο υπό τον τίτλο: «Η απάντησή μας στις πυρκαγιές – Συνεργαζόμενοι γιά μία καλύτερη Χίο». Η ειδική αυτή έκδοση έχει διανεμηθεί στους αρμόδιους φορείς της Χίου και απεστάλη σε περιφέρειες της Χώρας που έχουν πληγή από πυρκαϊές είναι δε στη διάθεση ενδιαφερομένων που μπορούν να την ζητήσουν από το Ίδρυμα.