Κανένας χωρίς αλυσίδες δεν περνάει από Καρυές, Αίπος και Αμάδες

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 06/02/2023 - 11:12

Για την αποφυγή ατυχημάτων, λόγω της χιονόπτωσης και κυρίως του παγετού, ήδη  συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Χίου έχουν αναλάβει δράση σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου για το άνοιγμα δρόμων και τη ρίψη αλατιού. 15 μηχανήματα επιχειρούν στο κεντρικό και βόρειο μέρος του νησιού, ενώ παράλληλα να σημειώσουμε ότι το τμήμα πολιτικής προστασίας της Π.Ε. έχει ενημερωθεί για τον αποκλεισμό ενός τσοπάνη στην Παρπαριά κι ενός οχήματος με ζωοτροφές 700 μέτρα από τις Αμάδες.

Σημειώνεται ότι σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου αστυνομικοί ενημερώνουν ότι δεν είναι δυνατή η κίνηση χωρίς αλυσίδες των οχημάτων και συγκεκριμένα από τις Καρυές προς  Προβατά - Αυγώνυμα - Σιδηρούντα, στο οδικό δίκτυο από το Αίπος προς Βολισσό αλλά και στο δρόμο από Διευχά προς Αμάδες.

Στη φωτογραφία βλέπουμε τα οχήματα αστυνομίας και πολιτικής προστασίας στο ύψος των Καρυών, όπως και την αλατιέρα επί τω έργω.

Ακολουθεί αναλυτικά το δελτίο Τύπου της Αστυνομίας για την κίνηση στους δρόμους:

"Για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας και προς τον σκοπό της αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων, λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, με Απόφαση του Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χίου, από την 09:00 ώρα σήμερα (06-02-2023) και έως την ύφεση των φαινομένων, τα αυτοκίνητα όλων των κατηγοριών οφείλουν να είναι εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες ή άλλα ανάλογα αντιολισθητικά μέσα κατά την κυκλοφορία τους, στα κάτωθι τμήματα επαρχιακού οδικού δικτύου στη Χίο:

• Από το 3ο χλμ. έως το 35ο χλμ. της επαρχιακής οδού Χίου - Βολισσού.

• Από το 4ο χλμ. έως το 22ο χλμ. της επαρχιακής οδού Χίου - Αυγωνύμων - Σιδηρούντας.

• Σε επαρχιακό οδικό δίκτυο των Δημοτικών Κοινοτήτων Αμάδων και Διευχών.

Παρακαλούνται οι πολίτες να ενημερώνονται τακτικά για τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες στην περιοχή τους, να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί εφόσον χρειαστεί να μετακινηθούν και να ακολουθούν τις υποδείξεις των αστυνομικών.

Σημειώνεται ότι στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. «hellenicpolice.gr», υπάρχει ειδικό μπάνερ με συνεχή ενημέρωση για τα καιρικά φαινόμενα - διακοπές κυκλοφορίας - χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλη την επικράτεια, καθώς και συμβουλές οδικής ασφάλειας."
 

 

hionoptoseis_se_voreia_kai_kentriki_hio

Σχετικά Άρθρα