Καταγγελία ΣΕΣΝΟΧ για πλήρωση διοικητικών θέσεων στο Νοσοκομείο

Παρ, 16/07/2021 - 09:50

Με επιστολή του προς τη Διοικήτρια και το Δ.Σ. του Νοσκομείου Χίου το Σωματείο Εργαζομένων στο Σκυλίτσειο ζητά αλλαγή της διαδικασίας πλήρωσης κενών διοικητικών θέσεων, εκφράζοντας την άποψη ότι ο τρόπος που γίνεται αυτή σήμερα είναιι αυθαίρετος.

Ακολουθεί αναλυτικά η παρέμβασή του:

"Μετά από την ενημέρωση που είχαμε από μέλη του σωματείου μας, πληροφορηθήκαμε ότι πρόσφατα κενώθηκαν οι θέσεις του διοικητικού Διευθυντή και Υποδιευθυντή του Νοσοκομείου μας. 

Παράλληλα, μας κοινοποιήθηκαν οι υπ’ αριθμ. 11066 & 11067 προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη των εν λόγω θέσεων ευθύνης.    

Μετά λύπης μας ωστόσο, διαπιστώνουμε ότι η όλη διαδικασία αναπλήρωσης που περιγράφεται στις προσκλήσεις είναι αυθαίρετη.

Σε κάθε περίπτωση η διαδικασία αναπλήρωσης θέσης ευθύνης περιγράφεται στο δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα, και ποιο συγκεκριμένα στο άρθρο 87 του Νόμου 3528/07, όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο 1 του νόμου 3819/10.    

Ως εκ τούτου σας καλούμε να εφαρμόσετε όλα τα προβλεπόμενα της εν λόγω νομοθεσίας, καθώς η συνέχιση της αυθαίρετης και απαράδεκτης πρακτικής σας, δημιουργεί προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία τμημάτων και υπηρεσιών του Νοσοκομείου μας, καλλιεργεί την καχυποψία μεταξύ των εργαζομένων και προσβάλει την νοημοσύνη μας."

 

Σχετικά Άρθρα