Καταρα...μαράν

Το λιμάνι άδειο αλλά εμείς δεν είχαμε... πάρκινγκ
Δείτε τις Φωτογραφίες
Σάβ, 10/05/2014 - 12:36

Από τις πρώτες ώρες του Σαββάτου , άρχισαν να φθάνουν στο νησί μας μεγάλος αριθμός τούρκων για να παρακολουθήσουν τον φιλικό παιχνίδι Καρσίγιακα  Σμύρνης- Λαιλαπα, στο Φαφαλείιο Στάδιο Βρονταδου.

 Οι Τούρκοι  φίλαθλοι, που στην πλειοψηφία τους ήρθαν με το νεοδρομολογηθέν ταχύπλοο , με την είσοδο του πλοίο στο λιμάνι, φώναζαν συνθήματα  ενώ ένα μεγάλο πανό, με θέμα την φιλία των δυο λαών , στόλιζε την πλώρη του πλοίου.

 Η όμορφη όμως αυτή ατμόσφαιρα , δεν μπορούσε δυστυχώς να κρύψει τη «γύμνια» των υποδομών της Χίου , προκειμένου να υποδεχτεί όχι αυτή την φορά ένα μεγάλο αριθμό επισκεπτών ,αλλά ένα μεγαλύτερο πλοίο, τύπου Καταμαράν.

Ειδικότερα, όπως εξήγησαν μιλώντας στην Αλήθεια , τόσο ο Τούρκος  πλοιοκτήτης του ταχύπλοου, όσο και ο Χιώτης πράκτορας ,  ο χώρος πρόσδεσης του πλοίου μπροστά από το Τελωνείο, είναι μικρός με αποτέλεσμα για να δέσει το ταχύπλοο να πρέπει να απομακρυνθούν όλα τα άλλα πλοία .

Οι υπάλληλοι του τελωνείου αλλά και του λιμενικού κατέβαλαν  κάθε προσπάθεια να ξεπεράσουν τα πρόβλημα , να υποδεχτούν και να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες, όπως το πρόβλημα του χώρου του Τελωνείου, φαντάζει κάθε φορά ανυπέρβλητο, σκοντάφτοντας σε πολύ απλά πράγματα, που όμως η κλασσική ελληνική γραφειοκρατία τα κάνει να φαίνονται τεράστια. Να σημειώσουμε ότι οι εικόνες ανθρώπων που κατεβαίνουν μια τροχήλατη σκάλα , πάνω στην όποια μπαίνει μια ξύλινη παλέτα , προκειμένου να φτάσει στο σωστό ύψος για να πέσει ο καταπέλτης  μπορούν πολύ καλοπροαίρετα να χαρακτηριστούν απαράδεκτες.