Καθαρίστηκε η… σούδα του Ξενία

Σάβ, 03/03/2018 - 18:59
Ξενία

Υστερα από επώνυμη καταγγελία περιοίκου αλλά και σειράς επιστολών του Δημάρχου Χίου, στην Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου, η οποία αξιοποιεί το Ξενία με το να αφήνει να γκρεμίζεται, ιδιωτικό συνεργείο που όρισε η τελευταία καθάρισε τον περιβάλλοντα χώρο και τον κήπο του ξενία, που ήταν γεμάτος σκουπίδια και τρωκτικά.

Ο Δήμαρχος στην τελευταία του επιστολή επισημαίνει στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου Γ. Τερζάκη, Βουλής 7 τηλ. 2103339510-566, ότι το ακίνητο «Ξενία» έχει χαρακτηριστεί ως μνημείο αξιόλογου δείγματος της αρχιτεκτονικής του 20ου αιώνα και συμπεριλαμβάνεται στα προς αξιοποίηση ξενοδοχεία. Ο Δήμαρχος στη συνέχεια αναφέρεται στην σημερινή τραγική εικόνα εγκατάλειψης του κτιρίου, τα παράπονα των περιοίκων, την προβεβλημένη θέση του κτιρίου καταλήγοντας ως εξής: «Εχοντας υπ’ όψιν μου λοιπόν τόσο το ενδιαφέρον της πόλης για την αξιοποίηση του ανενεργού αυτού μνημείου, όσο και το ενδιαφέρον που έχει κατά καιρούς εκφραστεί από επιχειρηματίες, σας προτρέπω να προχωρήσετε στην επανάχρηση και την αξιοποίηση του Ξενία της Χίου».

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Δήμαρχο μας διαβεβαίωσε ότι όσες προσπάθειες κι’ αν έκανε ποτέ κανείς δεν σήκωσε τηλέφωνο στην Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου, οσάκις δε βρίσκεται στην Αθήνα, όποτε επιχείρησε να μιλήσει προφορικά με τον Πρόεδρο της βρήκε τα γραφεία κλειστά!

Σχετικά Άρθρα