Καθαρίζονται τα φρεάτια ομβρίων

Διαβεβαιώνει ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ
Τετ, 14/09/2016 - 15:14

Δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τον καθαρισμό των φρεατίων ομβρίων απαντά ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ,  Απόστολος Τζιώτης, με αφορμή τα σχετικά ερωτήματα που έθεσε η Ένωση Καταναλωτών, επισημαίνοντας – μέσω του Ράδιο «Α» - ότι είναι σε εξέλιξη από τον Αύγουστο δύο εργολαβίες (μια για την πόλη και μια ακόμη για την περιφέρεια) που έχουν ως αντικείμενο τον καθαρισμό φρεατίων (στο εσωτερικό) και σχαρών.

Από τις 4.500 σχάρες της πόλης, με βάση την υπάρχουσα εμπειρία, σημείωσε ο κ. Τζιώτης, γίνονται εργασίες στα σημεία που έχουν καταγραφεί ως εκείνα που χρίζουν μεγαλύτερης ανάγκης, ενώ προέτρεψε τους πολίτες στα τηλέφωνα για τις βλάβες της ΔΕΥΑΧ (44351, -352 και – 353), ή μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου να ενημερώνουν σε περίπτωση που εντοπίσουν κάποιο πρόβλημα σε φρεάτια ομβρίων της περιοχή τους.

Παράλληλα όμως ζήτησε οι δημότες να δείχνουν ανάλογη ευαισθησία και ως προς την ευθύνη τους να κρατούν καθαρά τα πεζοδρόμια έξω από το σπίτι τους, να μην εναποθέτουν χύμα σκουπίδια ή κλαδιά δίπλα στους κάδους, ή  φερτές ύλες που μπορούν να παρασυρθούν σε περίπτωση βροχής, να καλύψουν τα φρεάτια και να προκληθούν πλημμύρες.

Τέλος αναφερόμενος στις σκεπασμένες με νάιλον (περίπου 100) σχάρες φρεατίων μέσα στην πόλη, σημείωσε ότι τα φρεάτια είναι καθαρά, αλλά για λόγους δυσοσμίας  παραμένουν καλυμμένα και θα τα ανοίξει η ΔΕΥΑΧ πριν τις πρώτες βροχοπτώσεις.

Σχετικά Άρθρα