Χίος, Τρίτη 11 Αυγούστου

Καθήμενη... συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιούχων

Γραμμή για την εθνική... σύνταξη των 350 ευρώ
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 19/06/2014 - 14:47
Συντάξεις πείνας, συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο

Με μαζική πλην όμως καθήμενη και κλειστού τύπου συγκέντρωση… αντέδρασαν σήμερα οι συνταξιούχοι του νησιού μας, στο κάλεσμα των συνταξιουχικών Σωματείων και στα πλαίσια πανελλαδικής κινητοποίησης των απόμαχων της χώρας. Στους συγκεντρωθέντες, κυρίως ναυτικούς ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Πρόεδρος  των συνταξιούχων του ΝΑΤ Μιχάλης Ατσίπαπας καταγγέλλοντας εκτός των άλλων τον Πρόεδρο του ΝΑΤ, ότι εκτός από το παλαιότερο φαγοπότι, όπου ουδείς τιμωρήθηκε, σήμερα απαξιώνει έως και χαρίζει περιουσιακά στοιχεία, κυρίως ακίνητα του ΝΑΤ. Στα προβλήματ των συνταξιούχων του Δημοσίου, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος Βασίλης Αγγελής, καταγγέλοντας ως απάνθρωπη την συμπεριφορά όσων καταδικάζουν σε πείνα ανθρώπους, που πλήρωναν μια ζωή για να έχουν ένα αποκούμπι στα γηρατειά τους. Ο σχεδιασμός τους, είπε, είναι ξεκάθαρος, Βουλγαροποίηση των συνταξιούχων, με σύνταξη 350 ευρώ μηνιαίως, αν φυσικά οι απόμαχοι της δουλειάς μείνουν με τα χέρια δεμένα.

 

 

Δευ, 10/08/2020 - 20:38

Αμάν πια αυτή η αφέλειά μας.

Έτσι ξεκινάει η ΑΛΗΘΕΙΑ σήμερα το πρωτοσέλιδο της, σημειώνοντας τα εξής άκρως ενδιαφέροντα.

 

 

"Η απορία του έμπειρου Αστυνομικού, εύλογη.

Γιατί οι πανέξυπνοι παραδοσιακά χιώτες έμποροι αποδεικνύονται αφελείς;

Η απορία ήρθε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που είχαμε, μιλώντας και με θύματα απάτης, που εκτυλίσσεται αυτές τις ημέρες στην αγορά, με την ελπίδα η δημοσιότητα να βάλει ένα φρένο.

Ας γίνουμε ακριβείς, αναλύοντας τη μέθοδο της κομπίνας.

Μια ευγενική, γυναικεία φωνή, που συστήνεται ως ιδιαιτέρα του Αντιδημάρχου τάδε, τηλεφωνάει σε ένα κατάστημα τροφίμων και δίνει μια παραγγελία αξίας 350, ας πούμε, ευρώ. Θα περάσουμε να πάρουμε τα πράγματα αύριο, συμπληρώνει, για να τα πάμε, ας πούμε, στο Γηροκομείο. Α, δώστε μου και έναν λογαριασμό Τραπέζης να σας βάλουμε τα χρήματα. Με την ίδια άνεση τηλεφωνάει ή ίδια σε 15’ περίπου ότι τα χρήματα κατατέθηκαν αλλά μέσω της τραπέζης τάδε του Δήμου και θα φανούν στο λογαριασμό σε δύο μέρες.

Όλα καλά, το κατάστημα ετοιμάζει την παραγγελία, κόβει και τιμολόγιο, αλλά σε μισή ώρα περίπου τηλεφωνάει η… ευγενική φωνή τώρα πανικόβλητη.

Αμάν σώστε με, έκανα ένα λάθος ένα μηδενικό και σας κατέθεσα 3.500 ευρώ, θα το δείτε στο διήμερο. Στο μεταξύ κινδυνεύω να… απολυθώ, εκτός αν με βοηθήσετε. Βάλτε στον τάδε λογαριασμό του Δήμου τη διαφορά 3.500 – 350, δηλαδή 3.150 ευρώ να καλυφθώ λογιστικά και έτσι σώζεται η κατάσταση.

Αν ρωτήσει τώρα κανείς, μα ποιος αφελής θα τσιμπήσει, η απάντηση είναι ότι μιλήσαμε ήδη με έναν, δεν χρειάζονται στοιχεία, που έκανε την κατάθεση και με δύο που… ετοιμάζονταν.

Τώρα για τα επόμενα… θύματα, ας γνωρίζουν τουλάχιστον πώς δουλεύει το σύστημα.

Είναι κλασική περίπτωση εκμετάλλευσης αφέλειας με πειστικότητα, χαρακτηριστικά τρόπου απάτης των Ρομά. Τα ονόματα των Αντιδημάρχων και των καταστημάτων τα ανιχνεύουν από το διαδίκτυο. Ο λογαριασμός που δίνουν είναι συνήθως στην Κόρινθο και ανήκει σε ένα λεγόμενο «πρεζόνι» που για 100 – 300 ευρώ διατίθεται για σύλληψη, όταν η Αστυνομία φτάσει στην πηγή. Στο μεταξύ τα χρήματα από τον λογαριασμό του έχουν κάνει φτερά, όταν συλλαμβάνεται δεν ξέρει ούτε το όνομά του, ο δε παθών καλείται από την Αστυνομία να του κάνει μήνυση, με την ευγενική παρατήρηση ότι θα χάσει άλλα… 3.150 ευρώ στα Δικαστήρια για την καταδίκη του άρρωστου ναρκομανούς, χωρίς να μπορούν να του πάρουν ούτε ευρώ. Εννοείται ότι οι Ρομά δεν φαίνονται πουθενά.

Μετά ταύτα και αφού έγιναν γνωστές λεπτομέρειες απομένει να λύσουμε την απορία των Αστυνομικών σταματώντας επιτέλους να είμαστε τόσο αφελείς."