Χίος, Πέμπτη 13 Αυγούστου

"Λέμε όχι σε νέες περικοπές μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων"

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 03/10/2018 - 15:41

«Έχουμε υποστεί μειώσεις 30-40%, δεν μπορούμε άλλο, αν μας κόψουν και το ανθυγιεινό θα δουλεύουμε μέχρι τα 67 με καροτσάκι», ανέφερε ο εργαζόμενος στην καθαριότητα Γιάννης Αργυράκης στην σημερινή απεργιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την πιθανή περικοπή βαρέων και ανθυγιεινών.

«Δεν φαντάζεστε καθημερινά τι μαζεύουμε από τον δρόμο με μοναδική «προστασία» γάντια και μασκάκι», τόνισε ο κ .Αργυράκης προσκαλώντας όποιον θέλει  σε ένα… καθημερνό δρομολόγιο.

Η απεργιακή συγκέντρωση  που πραγματοποιήθηκε στην είσοδο του Δημαρχείου  είχε μικρό αριθμό συμμετοχών παρόλο που την στήριζαν ΑΔΕΔΥ και ΟΤΑ.
Είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, ανέφεραν οι συνδικαλιστές, καλώντας όλους τους εργαζόμενους να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.

«Μπορούμε να τους σταματήσουμε στο σχεδιασμό τους για περικοπές και ότι άλλο έχει  συναποφασίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τους δανειστές» ανέφερε ο πρόεδρος  του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Μάρκος Σκούφαλος.

Σας καλώ να είστε σε εγρήγορση για την περικοπή βαρέων και ανθυγιεινών , είπε στους εργαζόμενους ο πρόεδρος του σωματείου ΟΤΑ Χίου Νίκος Σαραντάκης, καλώντας και όσους δεν απεργούν να το… ξανασκεφτούν την επομένη φορά.

«Καταλαβαίνουμε ότι είναι δύσκολο να χάσεις το μεροκάματο, αλλά σύντομα με τις περικοπές θα χαθεί ολόκληρο μηνιάτικο», ανέφερε ο κ.Σαραντάκης

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 12/08/2020 - 20:30

Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο τύπου ,η  Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου  εκτιμώντας την εξαιρετική συμβολή του Δικτύου σε θέματα δημόσιας υγείας των πολιτών προσπαθεί να υλοποιήσει  όσο το δυνατόν περισσότερα από τα προγράμματα  και να συμβάλλει στη διάδοση της βασικής ιδέας του Δικτύου για την προαγωγή και την πρόληψη της Δημόσιας υγείας.

Στόχος μας είναι η προστασία της υγείας των πολιτών που αποτελεί τη σπουδαιότερη υποχρέωση της πολιτείας κι όλων μας.

Στα πλαίσια αυτής της συνεργασίας  ξεκινάμε  την υλοποίηση του Προγράμματος Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας  από την ηρωική νήσο Ψαρών .

Την Δευτέρα 17 και Τρίτη 18 Αυγούστου 2020 θα παρευρεθεί ο Αντιπεριφερειάρχης  Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Ιατρός Παντελής Βρουλής καθώς και οι γιατροί της ηρωικής νήσου  Ψαρών στο Κέντρο Υγείας της νήσου για ΔΩΡΕΑΝ εξέταση  στο πλαίσιο του προληπτικού προγραμματισμού τους με θέμα  την οστεοπόρωση με το μηχάνημα SAHARA του ΕΔΔΥΠΠΥ.

Η οστεοπόρωση από την πλευρά της συμπτωματολογίας, είναι συνήθως αθόρυβη, ιδίως στα αρχικά στάδια της. Αυτό έχει ως συνέπεια την καθυστερημένη διάγνωση. Υπό αυτή την προϋπόθεση πρέπει να αντιμετωπίζεται έγκαιρα πριν εκδηλώσει συμπτώματα, για τον λόγο αυτό η πρόληψή της είναι πολύ σημαντική.

Η προσέλευσή των πολιτών στην υλοποίηση του προσυμπτωματικού ελέγχου της οστεοπόρωσης θα μας δώσει δύναμη και αισιοδοξία να συνεχίσουμε τις δράσεις μας.