Χίος, Παρασκευή 5 Ιουνίου

"Λέμε όχι σε νέες περικοπές μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων"

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 03/10/2018 - 15:41

«Έχουμε υποστεί μειώσεις 30-40%, δεν μπορούμε άλλο, αν μας κόψουν και το ανθυγιεινό θα δουλεύουμε μέχρι τα 67 με καροτσάκι», ανέφερε ο εργαζόμενος στην καθαριότητα Γιάννης Αργυράκης στην σημερινή απεργιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την πιθανή περικοπή βαρέων και ανθυγιεινών.

«Δεν φαντάζεστε καθημερινά τι μαζεύουμε από τον δρόμο με μοναδική «προστασία» γάντια και μασκάκι», τόνισε ο κ .Αργυράκης προσκαλώντας όποιον θέλει  σε ένα… καθημερνό δρομολόγιο.

Η απεργιακή συγκέντρωση  που πραγματοποιήθηκε στην είσοδο του Δημαρχείου  είχε μικρό αριθμό συμμετοχών παρόλο που την στήριζαν ΑΔΕΔΥ και ΟΤΑ.
Είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, ανέφεραν οι συνδικαλιστές, καλώντας όλους τους εργαζόμενους να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.

«Μπορούμε να τους σταματήσουμε στο σχεδιασμό τους για περικοπές και ότι άλλο έχει  συναποφασίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τους δανειστές» ανέφερε ο πρόεδρος  του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Μάρκος Σκούφαλος.

Σας καλώ να είστε σε εγρήγορση για την περικοπή βαρέων και ανθυγιεινών , είπε στους εργαζόμενους ο πρόεδρος του σωματείου ΟΤΑ Χίου Νίκος Σαραντάκης, καλώντας και όσους δεν απεργούν να το… ξανασκεφτούν την επομένη φορά.

«Καταλαβαίνουμε ότι είναι δύσκολο να χάσεις το μεροκάματο, αλλά σύντομα με τις περικοπές θα χαθεί ολόκληρο μηνιάτικο», ανέφερε ο κ.Σαραντάκης

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 04/06/2020 - 18:43

 Όπως ενημερώνει ο Αντιδήμαρχος Π. Αναγνώστου, τιμώντας την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Χίου διοργανώνει την Τρίτη 9/6 από τις 10.00 π.μ.  εθελοντική δράση καθαρισμού των ακτών της Πόλης  από την Κεντρική Πλάζ στην περιοχή του Ναυτικού Ομίλου Χίου μέχρι την ακτή του Αεροδρομίου. 

 Καλούνται οι πολίτες και οι φορείς που επιθυμούν να συμμετάσχουν να συγκεντρωθούν τη συγκεκριμένη μέρα και ώρα στην Πλάζ Ναυτικού Ομίλου όπου και θα ξεκινήσει ο καθαρισμός.

Στη συγκεκριμένη δράση θα συμμετάσχει σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε και η Περιβαλλοντική Ομάδα «Ποσειδών».