Χίος, Δευτέρα 27 Ιανουαρίου

"Λέμε όχι σε νέες περικοπές μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων"

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 03/10/2018 - 15:41

«Έχουμε υποστεί μειώσεις 30-40%, δεν μπορούμε άλλο, αν μας κόψουν και το ανθυγιεινό θα δουλεύουμε μέχρι τα 67 με καροτσάκι», ανέφερε ο εργαζόμενος στην καθαριότητα Γιάννης Αργυράκης στην σημερινή απεργιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την πιθανή περικοπή βαρέων και ανθυγιεινών.

«Δεν φαντάζεστε καθημερινά τι μαζεύουμε από τον δρόμο με μοναδική «προστασία» γάντια και μασκάκι», τόνισε ο κ .Αργυράκης προσκαλώντας όποιον θέλει  σε ένα… καθημερνό δρομολόγιο.

Η απεργιακή συγκέντρωση  που πραγματοποιήθηκε στην είσοδο του Δημαρχείου  είχε μικρό αριθμό συμμετοχών παρόλο που την στήριζαν ΑΔΕΔΥ και ΟΤΑ.
Είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, ανέφεραν οι συνδικαλιστές, καλώντας όλους τους εργαζόμενους να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.

«Μπορούμε να τους σταματήσουμε στο σχεδιασμό τους για περικοπές και ότι άλλο έχει  συναποφασίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τους δανειστές» ανέφερε ο πρόεδρος  του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ Μάρκος Σκούφαλος.

Σας καλώ να είστε σε εγρήγορση για την περικοπή βαρέων και ανθυγιεινών , είπε στους εργαζόμενους ο πρόεδρος του σωματείου ΟΤΑ Χίου Νίκος Σαραντάκης, καλώντας και όσους δεν απεργούν να το… ξανασκεφτούν την επομένη φορά.

«Καταλαβαίνουμε ότι είναι δύσκολο να χάσεις το μεροκάματο, αλλά σύντομα με τις περικοπές θα χαθεί ολόκληρο μηνιάτικο», ανέφερε ο κ.Σαραντάκης

Σχετικά Άρθρα

από την Εθελοντική Ομάδα για την Τρίτη ηλικία «Θαλία», το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου στο Ομήρειο
Δευ, 27/01/2020 - 13:06

Η Εθελοντική Ομάδα για την Τρίτη ηλικία «Θαλία» πραγματοποιεί ημερίδα με θέμα «Κατάθλιψη. Ανοίγουμε την πόρτα στο φως» το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο, 10.00-13.00 και 17.30- 21.00 στην αίθουσα συνεδρίων.

 

Το πρόγραμμα της ημερίδας είναι το εξής:

Πρωινή ζώνη 10.00-13.00

  1. Ζέτα Σταματελοπούλου - Ψυχολόγος,

Γνωσιακή  - συμπεριφορική ψυχοθεραπεία στην κατάθλιψη.

 

  1. Παντελής Πρώιος - Ψυχολόγος, 

Τρίτη ηλικία και κατάθλιψη. Οι ψυχολογικές περιβαλλοντικές  και βιολογικές συνθήκες που συνεισφέρουν στην κατάθλιψη της τρίτης ηλικίας.

 

  1.  Μαρκέλλα  Φιστέ – Ψυχολόγος,

Εμμηνόπαυση και κατάθλιψη.

 

 

Απογευματινή ζώνη 17.30-20.00

 

  1. Βασιλεία Λεοντάρα – Παθολογοανατόμος

       Ο ρόλος της ενημέρωσης και ενημερωμένης συναίνεσης στη ψυχολογία των          

       ασθενών με καρκίνο.

 

  1. Ειρήνη Καζά – Χειρούργος

Ψυχολογική επίδραση του καρκίνου στον ασθενή και το περιβάλλον

 

  1. Νίκος Χαλκούσης – Ψυχίατρος

Ζητήματα κατάθλιψη στην Τρίτη ηλικία.

 

  1. Γιώργος Πυλαρινός Παιδοψυχίατρος

Τα διαφορετικά πρόσωπα της κατάθλιψης στην εφηβεία.