Χίος, Παρασκευή 14 Αυγούστου

Life ammos στον Καρφά

Μην πετάς... ότι σου καπνίσει
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 18/06/2014 - 19:35

Αυτά τα χαμογελαστά παιδιά και άλλα πολλά ακόμα θα τα δείτε το καλοκαίρι στην παραλία του Καρφά αλλά και δεκάδες παραλίες σε όλη τη χώρα, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα LIFE της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των απορριμμάτων καπνιστών. Από σήμερα ένα τέτοιο "περίπτερο" λειτουργεί στην παραλία του Καρφά και σ' αυτό εκτός από πληροφορίες, οι καπνιστές μπορούν να προμηθευτούν ένα οικολογικό χάρτινο τασάκι για τα αποτσίγαρα τους, ώστε φεύγοντας η άμμος που θα αφήσουν, να είναι πράγματι καθαρή. Την απορία μας τη λύνουν με ευχαρίστηση οι υπεύθυνοι του περιπτέρου. Σε ένα τετραγωνικό μέτρο άμμου μπορούν να βρεθούν ακόμα και 150 "γόπες"! Σαφώς πολλαπλάσιες από τις θαλασσινές θα σχολιάζαμε.

Πέμ, 13/08/2020 - 23:14

Μεγάλη πυρκαγιά μαίνεται στην απέναντι Τουρκική ακτή ορατή από την Χίο, στο ύψος των Λιτζίων, Αγίας Παρασκευής βορείως του Τσεσμέ.

Στην περιοχή επικρατούν Βόρειοι άνεμοι ενώ σύμφωνα με τα ελληνικά παρατηρητήρια στην κατάσβεση της έχουν σπεύσει τοπικές δυνάμεις από τον Τσεσμέ ενώ αναμένονται ή ζητούνται μέσω ασυρμάτων βοηθητικές δυνάμει από την Σμύρνη.

Στην περιοχή υπάρχουν καταλύματα, που αυτή την περίοδο είναι άδεια.

Νεώτερη ενημέρωση 14/8/20 6.08 π.μ. Η φωτιά που έκαιγε όλο το βράδυ συνεχίζεται κια σήμερα