Λίγο γαρμπίλι βρε παιδιά

Σαν χρονογράφημα από τον Δημήτρη Τσεσμετζή
Δευ, 06/12/2021 - 18:52

Μήπως το Λιμενικό ταμείο ή όποιος είναι υπεύθυνος, τέλος πάντων, πρέπει να δόσει την άδεια στο Δήμο Χίου, ώστε να ρίξει λίγο γαρμπίλι στις λακούβες;    

Ή να περιμένουμε, ότι ο Αντιδημαρχος έργων θα παρακάψει τη... γραψειοκρατεία, (μια και η Αρχαιολογία δεν έχει βρει τίποτα αρχαία) και θα στείλει τρία φορτηγά γαρμπίλι, να κλείσουν τις λακούβες!     

Μια και σύμφωνα με το Ναυτικό - αλλά και στεριανό, φαντάζομαι- Δίκαιο... "Δεν υπάρχει ποινή, όταν ο Νομοθέτης δεν έχει αναγράψει και την αιτία που την προβλέπει!" Και εδώ δεν υπάρχει ποινική διάταξη που να επιβάλλει κάποια ποινή σε κάποιον που κλείνει λάκους! (Φανταστείτε τι θα πάθαιναν οι νεκροθάφτες!)  Αντιθέτως αν ένα μηχανάκι πέσει σε λακούβα και χτυπήσει ο αναβάτης, διώκεται ποινικά ο εργολάβος και μερικές φορές και ο Δήμαρχος!    

- Αυτά τα ολίγα που μάθαμε, σε μια μέρα, στις εξετάσεις για την απόκτηση διπλώματος Πλοιάρχου Ε. Ν. πάσης τάξεως.

...Κάποιος φίλος αναγνώστης μου, μού έγραψε, ότι όταν ήμουν μπαρκαρισμένος, πριν αρκετά χρόνια, έγιναν τα ακόλουθα... 

"Πριν από χρόνια είχε γίνει μια προσπάθεια ασφαλτόστρωσης ή βελτίωσης, και οι περίοικοι είχαν προσφύγει στην εισαγγελία; Το έργο θα έκανε το Λιμενικό Ταμείο".       

...Μα τι περίοικοι είναι αυτοί;  Δεν έχουν αυτοκίνητα; Ή τα παρκάρουν παράνομα, όπου βρούνε, στα στενά δρομακια της περιοχής; Αφού υπάρχει νόμος, πριν 25ετίας, ότι όποιος έχει αυτοκίνητο, πρέπει να έχει γκαράζ στο σπίτι του, για να το σταθμεύει. Ή μήπως έκαναν τα γκαράζ, δωμάτια; Για να το ψάξω... 

Καιρός είναι το Λιμενικό Ταμείο να κάνει νέα προσπάθεια, και να ρίξει το γαρμπίλι πρίν το πάρουν είδηση, αφού θα είναι 2-3 υπερήλικες και δεν θα βλέπουν καλά, μήτε θα... ακούνε!

Έπειτα ο τότε Εισαγγελέας έχει αλλάξει... Και πιστεύω ότι θα αποφασίσει για το γενικό καλό! 

 

Σχετικά Άρθρα