Χίος, Δευτέρα 18 Νοεμβρίου

Μ. Λω με αφορμή το τροχαίο στον Βροντάδο: Δεν αισθάνομαι ασφαλής

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 19/09/2019 - 14:51

Σοκαρισμένη από τα όσα συνέβησαν το πρωί στο τροχαίο ατύχημα στον Βροντάδο δηλώνει η Μαρκέλλα Λω, αυτόπτης μάρτυρας στο συμβάν που έγινε λίγο μετά τις 8 το πρωί.

"Είχα αφήσει το κορίτσι μου στο λύκειο του Βροντάδου και πήγαινα το μικρό μου παιδί στο δημοτικό. Ήμουν στο αντίθετο ρεύμα από εκείνο που κινούνταν το μηχανάκι με τα δύο παιδιά και ξαφνικά είδα τον οδηγό, που οδηγούσε με μικρή ταχύτητα,  να προσπαθεί να μείνει στο δρόμο, γιατί το όχημα γλιστρούσε , λόγω της υγρασία,  στο ύψος της φρεσκοβαμμένης νησίδας. Με τους ελιγμούς το παιδί που κάθονταν πίσω έπεσε και χτύπησε στα μεταλλικά κολωνάκια. ", ανέφερε η κα Λω που όπως και άλλοι πολίτες προσέτρεξαν να προσφέρουν βοήθεια, περιμένοντας το ασθενοφόρο.

"Το ασθενοφόρο ήρθε μετά από 35 λεπτά, ενώ νωρίτερα είχε φτάσει στο σημείο ο γιατρός του νοσοκομείου κος Χάψας και εξέταζε τον 15χρονο τραυματία.", συνέχισε λέγοντας ότι σαν πολίτης δεν αισθάνεται ασφαλής με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί λόγω της υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ.

Επίσης στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της ολισθηρότητας του παραλιακού δρόμου στον Βροντάδο, λέγοντας ότι το πρόβλημα έχει επιδεινωθεί ειδικά στα σημεία που βάφτηκαν πρόσφατα οι νησίδες.

Στο θέμα της υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ αναφέρθηκε μιλώντας στην "Α" κι ο Αντιπεριφερειάρχης, υπεύθυνος του τομέα Δημόσιας Υγείας και Μέριμνας, Παντελής Βρουλής, λέγοντας ότι με την ανάληψη των καθηκόντων του εγγράφως έχει ενημερώσει τόσο τον υπουργό Υγείας όσο και τον Δ/τή της 2ης ΔΥΠΕ.

 

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 17/11/2019 - 21:47

Ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Κάμπου σε συνεργασία με την Τροχαία Χίου και τις Διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, προσωράει στην πραγματοποίηση προγράμματος ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαθητών για την οδική ασφάλεια.

Πιο συγκεκριμένα αποδέκτες του προγράμματος θα είναι μαθητές της των σχολείων της ευρύτερης περιοχής του Κάμπου (Δημοτικό σχολείο Κάμπου, Γυμνάσιο Κάμπου). 

 Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019 από τις 08:30 – 10:15 για τους μαθητές του γυμνασίου και από τις 10:30-12:15 για τους μαθητές του δημοτικού σχολείου .

Καλεσμένη της εκδήλωσης, η οποία θα προσθέσει τη δική της μαρτυρία (σαν θύμα τροχαίου), θα είναι η πρωταθλήτρια στο παραολυμπιακό αγώνισμα της ξιφασκίας κ. Κέλυ Λουφάκη.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα προσφερθούν ποδηλατικά κράνη σαν προσφορά του Φ.Ο.Κ.