Χίος, Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου

Με ένα δάκρυ....με μια κατρουλιά.... εξ ουρανού και οι μπούρλοι λάκκοι πλημμύρισαν ! Πάρκιν Ελληνικού Κάστρου !

Παρ, 11/10/2019 - 19:15

Τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου ! Τι είχες Γιάννη τι είχα πάντα !

Απευθύνομαι στους νέους αρχοντες Δημοτικής και Περιφερειακής αρχής. Δεν ξέρω ποιός είναι υπεύθυνος, δεν γνωρίζω ούτε ψήφισα καμιά Κτηματική υπηρεσία,  αλλά είναι μεγάλη Ντροπή για ακόμη άλλη μια χρονιά να βλέπουμε αυτό το χάλι στο πάρκιν της Λεωφόρου Ενώσεως δηλαδή την λασπουριά και τους μπούρλους λάκκους σε ένα πολυσύχναστο σημείο που καθημερινά φιλοξενεί τουρίστες απ'όλα τα μέρη της γης !

Με μόνο μια ψιχάλα και αμέσως το πρόβλημα στην επιφάνεια ! Και πιστεύω ότι αυτό συμβαίνει και στο πάρκιν του ΝΟΧ ! Φροντίστε τώρα που είναι ακόμα νωρίς να στρωθεί με τρία άλφα γαρμπιλόχωμα για να μην λασπιάζει  και να πατηθεί με οδοστρωτήρα !

Δεν φαντάζεστε πόσο ωραία είναι να βλέπει κανείς στην θάλασσα του  ΝΟΧ τα παιδιά να κάνουν ιστιοπλοΐα και να χαίρεσαι για το μοναδικό Χιώτικο Ναυταθλητικό Σύλλογο που σχεδόν επί εννενήντα χρόνια από το 1930 πρωταγωνιστεί σε Εθνικό επίπεδο και από την άλλη τις παραλιακές στεριανές εγκαταστάσεις σε άθλια κατάσταση !

Εγώ με τον δικό μου τρόπο προβάλλω και υποδεικνύω τα καλώς και τα κακώς κείμενα ! Εσείς αγαπητοί μου φίλοι νέοι άρχοντες Φροντίστε για την καλύτερη υλοποίηση , από αυτά θα κριθείτε στο μέλλον ! Καλό Σαββατοκύριακο.

Χίος 11 Οκτωβρίου 2019 Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Πέμ, 12/12/2019 - 16:22

Η Αντιπροσωπεία του Περιφερειακού Τμήματος Βορειοανατολικού Αιγαίου του  Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), λαμβάνοντας υπόψη τη ήδη δυσχερή θέση που έχουν έρθει τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, με την ραγδαία αύξηση της ροής των προσφύγων/μεταναστών, εκ των οποίων εκτιμά ότι  ένα ελάχιστο ποσοστό είναι πραγματικά πρόσφυγες,  κατέθεσε ψήφισμα με το οποίο επισημαίνει ότι πρέπει να υπάρχει μία και μόνο δομή καταγραφής κι αυτή μικρή.

Αναλυτικά σημειώνει:

 

  • Τα νησιά μας δεν μπορούν να σηκώσουν άλλο βάρος. Τα νησιά μας δέχονται το βάρος της υποδοχής, δεν μπορούν να δέχονται και το βάρος της φιλοξενίας, είτε μεταναστών είτε προσφύγων.

-     Όχι στις υφιστάμενες δομές – hot spot, αλλά μόνο σε μικρές δομές  πρώτης υποδοχής, καταγραφής και  ταυτοποίησης, κατόπιν σωστής χωροθέτησης.

-     Η Ελληνική Κυβέρνηση να υλοποιήσει ένα πραγματικά αποτελεσματικό χρονοδιάγραμμα άμεσης αποσυμφόρησης των νησιών μας.

-     Αποτελεσματικότερη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων μας, με σκοπό τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών.

-     Έλεγχος των Μ.Κ.Ο.

-     Τα αντισταθμιστικά μέτρα για τα 10 ακριτικά νησιά μας, να μην σχετίζονται με το μεταναστευτικό.