Χίος, Παρασκευή 10 Ιουλίου

Με επιτυχία το 2ο Αιγαιοπελαγίτικο Οδοντιατρικό Συνέδριο στη Χίο

Δείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 02/07/2014 - 10:10

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 2ο Αιγαιοπελαγίτικο Οδοντιατρικό Συνέδριο με θέμα «Σύγχρονες τάσεις στην Κλινική Οδοντιατρική», υπό την άψογη διοργάνωση του Οδοντιατρικού Συλλόγου Χίου και την ενεργό συμμετοχή των Οδοντιατρικών Συλλόγων Δωδεκανήσου, Λέσβου και Σάμου. Στις 28 & 29 Ιουνίου, στην αίθουσα Συνεδρίων του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου, παρακολουθήσαμε ένα από τα αρτιότερα περιφερειακά επιστημονικά συνέδρια, η επιτυχία του οποίου στηρίχθηκε στην πλούσια θεματολογία του, στην συντονισμένη δράση της Οργανωτικής Επιτροπής, στην μεγάλη συμμετοχή συναδέλφων από όλη την Ελλάδα και στους καταξιωμένους Καθηγητές Οδοντιατρικής που συνέβαλαν καθοριστικά στην επιστημονική εγκυρότητά του.

Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου της οργανωτικής επιτροπής, στο 2ο Αιγαιοπελαγίτικο Οδοντιατρικό Συνέδριο ο Οδοντίατρος, έχοντας στη διάθεσή του ένα πλήρες επιστημονικό πρόγραμμα, αποκόμισε πολύπλευρη και τεκμηριωμένη ενημέρωση στα πιο καίρια γνωστικά αντικείμενα της Κλινικής Οδοντιατρικής. Μέσα από τις εισηγήσεις των προσκεκλημένων ομιλητών, τις προφορικές ανακοινώσεις των Οδοντιάτρων-Μελών των Συλλόγων του Ανατολικού Αιγαίου και την εμπορική έκθεση των μεγαλύτερων εταιρειών του χώρου μας, οι σύνεδροι ενημερώθηκαν για όλες τις τελευταίες εξελίξεις της Οδοντιατρικής επιστήμης και απόλαυσαν ένα διήμερο που συνδύαζε την επιστημονική κατάρτιση με τις ολιγοήμερες διακοπές στο όμορφο νησί μας.

"Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου ευχαριστεί θερμά τα Μέλη του Συλλόγου μας που στήριξαν με την ενεργό συμμετοχή τους το Συνέδριό μας και ιδιαίτερα τους συναδέλφους που ταξίδεψαν από την υπόλοιπη νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα, ελπίζοντας ότι η μεστή και υπεύθυνη ενημέρωση που αποκόμισαν, η ευχάριστη διαμονή και οι καλές αναμνήσεις τους, θα αποτελέσουν την επιβεβαίωση της επιτυχίας του νεοσύστατου αυτού θεσμού" καταλήγει το δελτίο Τύπου.

Παρ, 10/07/2020 - 15:59

Στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας 13 Ιουλίου 13 φορείς της Χίου καλούνται σε σύσκεψη στο Δημαρχείο, προκειμένου να τεθούν επί τάπητος οι λεπτομέρειες που αφορούν τον εορτασμό της Αγίας Μαρκέλλας, που αποτελεί το πιο πολυσύχναστο παγχιακό προσκύνημα.

Όπως είπε ο Αντιδήμαρχος Βόρειας Χίου, Σιδερής Ντοματας, ήδη ο δήμος προχώρησε σε καθαρισμούς και χορτοκοές στα πάρκινγκ και στο δρόμο, ανάλογες ενέργειες έχουν γίνει και από την Π.Ε. Χίου στον ποταμό, ενώ το νέο δεδομένο του φετινού εορτασμού, δεν είναι άλλο από τα μέτρα που θα ληφθούν λόγω του covid-19.

“Aυτό θα εξεταστεί στην σύσκεψη, ώστε να εξειδικευθούν και να αποφευχθεί ο συνωστισμός», ανέφερε ο ίδιος και επικαλούμενος την μέχρι τώρα ενημέρωσή του, τόνισε ότι η Θεία Λειτουργία πιθανά θα τελεστεί στον αύλειο χώρο του ναού.