Με νέα μηχανήματα ελέγχου εξοπλίζεται το Τελωνείο Χίου

Δείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 09/09/2020 - 15:20

Στον εκσυγχρονισμό του Τελωνείου Χίου προχωρά το Λιμενικό Ταμείο, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η τοποθέτηση των νέων μηχανημάτων, προκείμενου να γίνουν ακόμη πιο αυστηροί οι έλεγχοι.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Κυριάκο Ζωάνο, στη ζώνη λιμένα και στο τελωνείο έχουν τοποθετηθεί νέες κάμερες ελέγχου, ενώ στο κτίριο του τελωνείου έχουν έρθει νέα μηχανήματα ελέγχου και ανίχνευσης εκρηκτικών και ναρκωτικών ουσιών.

«Τα μηχανήματα έχουν παραληφθεί και προγραμματίζεται η εγκατάσταση τους προκειμένου το τελωνείο να εκσυγχρονιστεί και να παρέχει ασφάλεια με όλη την τελευταία τεχνολογία», ανέφερε ο κ.Ζωάνος, συμπληρώνοντας ότι το μηχάνημα ελέγχου εκρηκτικών είναι από τα λίγα που υπάρχουν στην Ελλάδα.

Το μεγάλο στοίχημα για το Λιμενικό Ταμείο, αναφορικά με το Τελωνείο, είναι οι κτιριακές εγκαταστάσεις, καθώς σύμφωνα με τον πρόεδρο του αναμένεται σύντομα να περάσει στην ιδιοκτησία του το κτίριο της παλιάς ιχθυόσκαλας, έτσι ώστε να επεκταθεί.

«Σε πολύ σύντομο διάστημα περιμένουμε να έχουμε στην ιδιοκτησία μας το παλιό κτίριο της Ιχθυόσκαλας, για να μεγαλώσει το Τελωνείο Χίου και με την ανάλογη διαμόρφωση να μπορεί να γίνει μια σύγχρονη πύλη εισόδου», υπογράμμισε ο Κυριάκος Ζωάνος.

Σχετικά Άρθρα