Με στάση εργασίας υποδέχτηκε ο ΣΕΣΝΟΧ τον διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ

Δείτε το Βίντεο
Παρ, 03/07/2020 - 15:03

Στάση εργασίας πραγματοποίησε  το σωματείο Εργαζομένων στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου με αφορμή την επίσκεψη του Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας στη Χίο Χρήστου Ροϊλού.

Στην κινητοποίηση παρέστη και η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα που πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Χίο, η οποία μιλώντας στους εργαζόμενους τόνισε ότι η λύση για τη δημόσια υγεία είναι οι μόνιμες και σταθερές προσλήψεις. Όπως είπε η ίδια τα χειροκροτήματα και οι επευφημίες για γιατρούς και νοσηλευτές δεν αρκούν αλλά χρειάζονται πράξεις.

Ένα από τα θέματα που τέθηκαν στον διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας ήταν η παραμονή των συμβασιούχων του ΟΑΕΔ με μόνιμη εργασία έτσι ώστε να σταματήσει η εργασιακή τους ομηρεία.

Ο κ. Ροϊλός τόνισε ότι κι εκείνος έχει ζητήσει να παραμείνουν οι συμβασιούχοι στη θέση τους με ανανέωση της θητείας τους ή να μοριοδοτηθούν σε περίπτωση μόνιμων προσλήψεων, ενώ αναφορικά με το ζήτημα των εργολάβων στα δημόσια Νοσοκομεία, ο Διοικητής της 2ης ΔΥΠΕ απάντησε ότι «προέχει το δημόσιο συμφέρον».

 

me_stasi_ergasias_ypodehtike_o_sesnoh_ton_dioikiti_tis_2is_dype

Σχετικά Άρθρα