Χίος, Πέμπτη 6 Αυγούστου

Με στάση εργασίας υποδέχτηκε ο ΣΕΣΝΟΧ τον διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ

Δείτε το Βίντεο
Παρ, 03/07/2020 - 15:03

Στάση εργασίας πραγματοποίησε  το σωματείο Εργαζομένων στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου με αφορμή την επίσκεψη του Διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας στη Χίο Χρήστου Ροϊλού.

Στην κινητοποίηση παρέστη και η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα που πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην Χίο, η οποία μιλώντας στους εργαζόμενους τόνισε ότι η λύση για τη δημόσια υγεία είναι οι μόνιμες και σταθερές προσλήψεις. Όπως είπε η ίδια τα χειροκροτήματα και οι επευφημίες για γιατρούς και νοσηλευτές δεν αρκούν αλλά χρειάζονται πράξεις.

Ένα από τα θέματα που τέθηκαν στον διοικητή της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας ήταν η παραμονή των συμβασιούχων του ΟΑΕΔ με μόνιμη εργασία έτσι ώστε να σταματήσει η εργασιακή τους ομηρεία.

Ο κ. Ροϊλός τόνισε ότι κι εκείνος έχει ζητήσει να παραμείνουν οι συμβασιούχοι στη θέση τους με ανανέωση της θητείας τους ή να μοριοδοτηθούν σε περίπτωση μόνιμων προσλήψεων, ενώ αναφορικά με το ζήτημα των εργολάβων στα δημόσια Νοσοκομεία, ο Διοικητής της 2ης ΔΥΠΕ απάντησε ότι «προέχει το δημόσιο συμφέρον».

 

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 05/08/2020 - 17:41

Τον Δήμαρχο Χίου, Σταμάτη Κάρμαντζη, επισκέφτηκε σήμερα το πρωί (5/8) ο διακεκριμένος αστροφυσικός χιακής καταγωγής Σταμάτης Κριμιζής.

Σε αυτό το πλαίσιο συζητήθηκε μία σειρά θεμάτων για την επιστήμη, τον τόπο και την χώρα μας και επισφραγίστηκε η καλή σχέση και η φιλία που χρόνια τους συνδέει.

Ο Δήμαρχος συνεχάρη τον κ. Κριμιζή για το σπουδαίο και πολυεπίπεδο επιστημονικό του έργο που καταξιώνει τόσο τη χώρα αλλά και το νησί μας διεθνώς.

Ο κ. Κριμιζής ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και όντας γνωστός λάτρης της Χίου δήλωσε τη στήριξη του σε κάθε προσπάθεια υπέρ του τόπου μας.